Mercats

Inditex lidera les caigudes a la borsa

Els títols del grup tèxtil viuen una jornada en vermell, com el conjunt de les accions de l’Ibex 35

Inditex lidera les caigudes a la borsa
1
Es llegeix en minuts

Inditex lidera els descensos que protagonitzen a l’inici de la jornada les borses. Els títols de la companyia tèxtil, que ha anunciat el relleu en la presidència de Pablo Isla per la filla del fundador, Marta Ortega, l’1 d’abril, en cedeixen al començament del dia més del 3%.

Però no són els únics, tot i que els inversors a les cúpules sempre suposen una incògnita per als inversors. El to general és negatiu com a conseqüència de la variant òmicron del coronavirus. Després del respir de dilluns, quan les borses europees i americanes van rebotar després de la patacada de divendres, aquest dimarts tornen als descensos.

Notícies relacionades

Avui el principal factor de pressió són les declaracions del conseller delegat de Moderna, Stephane Bancel, que ha dit a ‘Financial Times’ que espera que les vacunes existents siguin menys eficaces contra la nova variant. Aquest dilluns, Bancel va afirmar a ‘CNBC’ que es podrien necessitar mesos per desenvolupar una vacuna específica contra òmicron.

Tot això està provocant descensos d’entre l’1% i el 2% a les places europees, entre les que es troba l’Ibex 35, el referent principal del mercat espanyol de renda variable.