pla de recuperació

Sánchez anuncia un bo de digitalització per a un milió de pimes i autònoms

La primera convocatòria anirà destinada a empreses d’entre 10 i 49 treballadors

Sánchez anuncia un bo de digitalització per a un milió de pimes i autònoms
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern Pedro Sánchez ha anunciat la imminent posada en marxa del programa kit digital amb càrrec als fons europeus dins del pla de recuperació. Sánchez, que ha destacat el rol dels fons Next Generation i que Espanya ha presentat ja més de 200 convocatòries i que s’han autoritzat el 66% dels 24.000 milions previstos per a aquest any, l’ha anunciat durant la inauguració del vuitè congrés anual de multinacionals per Marca Espanya. 

Amb aquest programa s’impulsarà la transformació digital d’un milió de pimes i autònoms mitjançant un bo de digitalització que els permeti finançar un conjunt de serveis i solucions ja disponibles al mercat, segons el cap de l’Executiu espanyol, que ha insistit a reforçar les aliances amb el sector privat per desplegar els fons europeus. Ha posat com a exemple la posada en marxa de vacunes.

Pròximament es llançarà una primera convocatòria en el marc d’aquest programa per a empreses d’entre 10 i 49 treballadors que continuarà amb convocatòries per a pimes d’altres mides. Posteriorment se’n posaran en marxa altres de destinades a companyies d’altres mides. Es tracta de la inversió més gran de la història per facilitar la transformació digital de les nostres pimes i autònoms, que detallarà demà dijous la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño

Sánchez ha destacat que el futur per al creixement estarà marcat per la transició ecològica i la digital. Segons el seu parer, les multinacionals han de ser actors rellevants en el desenvolupament dels països.

Ha recordat que a Espanya hi viuen actualment més de 10.000 filials de multinacionals que donen feina a més d’un milió de persones, el 15% de l’ocupació total i aporten una contribució del 38% a la despesa en R+D.

Notícies relacionades

El president ha remarcat com a elements atractius del país la permeabilitat a la innovació, la solidesa de l’entramat institucional i de les infraestructures, la productivitat del factor treball, entre d’altres. Al seu parer, la recuperació del país després dels efectes de la pandèmia està resultant «sòlida», amb «bases molt més justes».

Sánchez ha assegurat que en el quart trimestre Espanya creixerà en l’entorn del 2%, com en el tercer, segons l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef). Ha destacat la recuperació de l’ocupació, amb més de 20 milions de persones empleades, aconseguida «en un temps rècord».