Aliances

Grifols i GIC aconsegueixen l’autorització per al seu acord estratègic

El fons sobirà de Singapur invertirà 883,8 milions en Biomat, filial de la firma catalana als EUA

1
Es llegeix en minuts

Grifols i el fons sobirà de Singapur (GIC) han obtingut totes les autoritzacions regulatòries necessàries per tancar l’acord estratègic que van anunciar al juny, segons ha informat aquest dimecres la companyia, que ha indicat que entre aquestes autoritzacions destaca l’aprovació del Comitè per al Control de les Inversions Estrangeres en els Estats Units (CFIUS).

En virtut d’aquest acord, GIC farà una inversió d’uns 1.000 milions de dòlars (uns 883,8 milions d’euros) a Biomat USA, filial nord-americana 100% propietat de Grifols, de manera que es convertirà en un inversor estratègic per a Grifols. El fons sobirà de Singapur es quedarà amb una participació minoritària a Biomat USA mitjançant l’adquisició d’accions preferents sense dret a vot de nova emissió.

Grifols continuarà controlant tots els aspectes relacionats amb la gestió de Biomat i l’operativa dels 300 centres d’obtenció de plasma que conformen la seva xarxa als Estats Units.

Notícies relacionades

Per tant, tot el plasma recollit continuarà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics mitjançant un contracte a llarg termini. Els fons obtinguts per Grifols en el marc d’aquesta operació s’utilitzaran en la seva totalitat per amortitzar deute, en el marc del compromís adquirit per Grifols de reduir progressivament el seu palanquejament. L’operació reforça l’estratègia de Grifols de dinamització i enfortiment de la xarxa de centres de plasma als Estats Units.

Biomat és un empresa de recol·lecció de plasma, amb una xarxa de 296 centres d’obtenció de plasma als Estats Units. Tot el plasma recollit en aquests centres de Biomat i les seves filials continuarà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics mitjançant un contracte a llarg termini.