42.000 nous ocupats

Escrivá anticipa el millor novembre per a l’ocupació des del 2006

  • Les previsions de Seguretat Social són que el mes acabarà amb 42.000 d’ocupats més, la millor dada en 15 anys

Escrivá anticipa el millor novembre per a l’ocupació des del 2006
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les previsions oficials de la Seguretat Social són immunes als rumors de desproveïment i la flagrant escalada dels preus de l’energia. Segons les dades presentades aquest dimecres pel ministre José Luís Escrivá, el novembre tancarà el mes amb un saldo d’uns 42.000 nous ocupats; el que significaria la millor dada d’ocupació en un mes de novembre des del 2006. «Estem davant un intensíssim creixement de l’ocupació», «es confirma rotundament que el mes de novembre manté la seva tendència de vigor [...] i enllaça amb una seqüència de mesos ja molt intensos», ha declarat aquest dimecres en roda de premsa.

Si es compleixen els càlculs d’Escrivá, Espanya acabarà el mes per sobre de la cota dels 19,7 milions de treballadors en actiu, un nou rècord d’ocupació (després de batre ja a l’octubre el rècord precedent). El novembre sol ser un mes discret, tirant a dolent per a l’ocupació. En els últims 10 novembres, només en tres s’han registrat ‘números verds’ i creació d’ocupació. En la resta la xifra total d’ocupats ha baixat. Aquest mes, segons Escrivá, serà dels primers, amb una creació d’ocupació especialment intensa per a aquestes dates. Els sectors que tiraran del carro seran l’hostaleria, amb un fort creixement del 3,3% respecte al mes anterior, les activitats artístiques (2%) i, en menor mesura, el transport (0,8%).

Notícies relacionades

Una altra dada que apuntala la tesi d’Escrivá del «dinamisme molt persistent i molt continuat» que manifesta en els últims mesos el mercat laboral espanyol és que, en paral·lel a la creació d’ocupació, les empreses amb un erto en vigor continuen desafectant part de les seves plantilles. El ministre ha anticipat que el novembre tancarà amb 50.000 treballadors afectats per una suspensió menys respecte a octubre, fins a un total d’unes 140.000 persones a tot Espanya.

De la mateixa manera que el titular de la Seguretat Social ha destacat els registres rècord que previsiblement deixarà el novembre (i que han anat deixant alguns dels mesos precedents), també ha reconegut que «és evident que no podem mantenir aquests ritmes de creixement de l’ocupació gaires mesos més».