Esdeveniment comercial

¿Quant dura aquest any el Black Friday?

El 26 de novembre se celebra una nova edició del Black Friday, cita en la qual marques i venedors llancen les seves millors ofertes

¿Quant dura aquest any el Black Friday?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del 2015, el Black Friday s’ha convertit en un dels esdeveniments comercials més importants de l’any a Espanya. La proximitat amb el Nadal fa d’aquesta cita el moment perfecte per avançar la compra de regals per a aquestes dates i cada vegada hi ha més gent que marca aquesta data al calendari amb l’objectiu de «caçar» els millors descomptes.

Entre els productes més demandats, la tecnologia continua liderant el rànquing dels consumidors, seguida de la bellesa i l’estil de vida. La despesa mitjana dels espanyols en l’edició de 2021 pujarà un 20% respecte a l’any anterior, segons les dades de l’‘Informe Black Friday’, elaborat per Webloyalty i recollit per Europa Press.

¿Quan són els principals descomptes del Black Friday?

¿Quan són els principals descomptes del Black Friday?Tot i que el Black Friday 2021 se celebra el 26 de novembre, les campanyes d’ofertes engloben tant els dies previs com els posteriors, depenent del comerç o plataforma.

Cal tenir en compte que només 3 dies després del Black Friday, el dilluns 29, arriba el Cyber Monday, per això moltes marques mantenen els descomptes fins aquell dia. En d’altres, a més, es podran trobar campanyes d’ofertes anticipades, les anomenades pre Black Friday, a partir del 22 de novembre, com Amazon.

Una dona passeja per davant d’un aparador que promociona els descomptes del Black Friday. / ShutterStock

Com dèiem, el més sol·licitat són els productes d’electrònica (mòbils, ordinadors, tauletes, electrodomèstics), bellesa (cosmètica) i moda, on els descomptes superaran el 20% fins arribar al 50% en algunes botigues.

Consells per al Black Friday 2021

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha començat a monitoritzar els preus de més de 2.500 productes de més de 60 establiments per controlar la seva evolució real i per verificar el nombre d’ofertes i la seva quantia i denunciar possibles abusos.

L’OCU recorda que la llei no permet que es venguin rebaixats productes amb defectes sense indicar-ho

L’OCU, que fa sis anys que controla els preus dels comerços, ha assenyalat que els descomptes no són majoritaris i que fins i tot algunes botigues incrementen els seus preus en aquells dies.

Notícies relacionades

Per això l’organització recomana als consumidors que desconfiïn dels anuncis amb descomptes molt temptadors i recorda que en tota promoció s’ha d’indicar el preu original al costat del preu rebaixat, el percentatge de la rebaixa o les dues coses.

A més, remarca que la llei no permet que es venguin rebaixats productes defectuosos sense indicar-ho, ja que han d’informar obligatòriament que són saldos o que tenen algun defecte. En qualsevol cas, si es compren per Internet, hi ha un termini de 14 dies per tornar el producte, que té una garantia de dos anys.