La borsa d’aquest 12 de novembre del 2021

1
Es llegeix en minuts

Les borses van tancar la setmana amb predomini de les vendes, però context de certa estabilitat. La resistència dels 9.100 punts es va mantenir intractable en l’última sessió de la setmana, després de perdre el 0,13% fins als 9.080,80 punts (el 0,55% en cinc dies). L’IPC dels EUA va ser el protagonista dels últims dies i focus d’atenció dels inversors. Les tensions inflacionistes a Europa són una mica més moderades tot i que l’IPC d’Espanya continua causant incerteses. La inflació continua relativament controlada al marge dels costos energètics. La divisa nord-americana es referma en màxims de prop d’any i mig davant l’euro, en una pràctica paritat des del punt de vista del turista que canvia divises. Una nova incertesa a afegir a la llista és quin impacte tindran aquests moviments de divises en els comptes de les empreses intenacionalitzades. El desenllaç de la immobiliària xinesa Evergrande potser és un altre element a seguir la setmana vinent.

El fre registrat en el preu del petroli i els resultats dispars entre les siderúrgiques europees han activat el fre a les accions de Repsol (-2,40%), ArcelorMittal (-3,04%), que va perdre bona part del guanyat dijous, i Acerinox (-1,99%), tres dels valors de l’Ibex més revaloritzats el 2021.

Notícies relacionades

Els canvis han sigut reduïts entre els integrants de l’Ibex, incloses les empreses que han rebut el veredicte del mercat als resultats publicats al tancament d’ahir, com ACS, que s’ha revaloritzat un 0,48%. Les empreses del sector turístic com IAG (-2,05%), Amadeus (-0,48%) i Meliá (-2,40%) han donat continuïtat a les caigudes tingudes ahir, enmig del repunt en els nous contagis per Covid a Europa. Entre els bancs, que han tancat majoritàriament amb caigudes, ha destacat BBVA, que s’ha anotat un avenç del 0,77% al comptar amb el recolzament de Morgan Stanley

A la resta de Borses europees continua la consolidació en zona de rècords històrics per a índexs com el paneuropeu Stoxx 600 (+0,30%) i el Dax alemany (+0,17%), mentre que el Cac francès (+0,45%) ha renovat màxims davant l’impuls del sector del luxe.

Temes:

Ibex 35 Borsa