Consum

Un terç dels consumidors afirmen que avançaran les seves compres de Nadal al Black Friday

El sector de la distribució reconeix que hi pot haver limitacions d’estoc a determinats productes tecnològics

GRAFCAT4982. BARCELONA, 24/11/2020.- Una persona pasa ante un comercio que anuncia descuentos por el Black Friday, la fiesta del comercio importada de Estados Unidos que da el pistoletazo de salida a la campaña de Navidad, y que los comerciantes catalanes afrontan con la esperanza de empezar a dar salida al stock acumulado durante estos meses y la incertidumbre de cómo se comportarán este año los consumidores. EFE/Alejandro García.

GRAFCAT4982. BARCELONA, 24/11/2020.- Una persona pasa ante un comercio que anuncia descuentos por el Black Friday, la fiesta del comercio importada de Estados Unidos que da el pistoletazo de salida a la campaña de Navidad, y que los comerciantes catalanes afrontan con la esperanza de empezar a dar salida al stock acumulado durante estos meses y la incertidumbre de cómo se comportarán este año los consumidores. EFE/Alejandro García. / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El 34% dels espanyols tenen previst anticipar les compres nadalenques al pròxim Black Friday, que se celebrarà el 26 de novembre i que marcarà el punt de partida de la pròxima campanya de Nadal, segons les dades d’AECOC Shopperview i 40dB. Les dades de l’enquesta anticipen un Black Friday positiu per als comerços, ja que un terç dels consumidors afirmen que aquest any aprofitarà més les ofertes de la campanya. De fet, un 36% dels enquestats asseguren que s’informen i planifiquen les seves compres amb temps per aprofitar al màxim els descomptes. El sector de la distribució ha alertat que l’allau de compradors en poc temps pot arribar a causar falta d’alguns productes, tot i que descarta desproveïments generalitzats.

Notícies relacionades

Un 27% dels consumidors indiquen que mai han comprat durant el Black Friday i que no tenen intenció de fer-ho tampoc aquest any, ja sigui perquè consideren que les ofertes són insuficients o perquè desconfien del compliment en els terminis d’entrega. Preguntats sobre quins productes compraran durant el Black Friday, el 60% dels consumidors afirma que optaran per regals, en general. Entrant en detall, el 58% preveu comprar roba, calçat i accessoris, mentre que un 50% vol aprofitar les ofertes en articles d’informàtica, telefonia i electrodomèstics.

Una altra de les categories estrella de la jornada de descomptes seran les joguines, ja que el 37% dels consumidors tenen previst aprofitar les ofertes del Black Friday per aconseguir alguns dels articles més demanats a la campanya de Nadal. Fonts del sector joguinaire han reconegut que hi podria haver falta d’estoc en els productes més tecnològics.

Temes:

Consum Comerç