EMPRENEDORIA, NEGOCIS I OCUPACIÓ

Bizbarcelona o com aprendre a crear negocis innovadors gràcies al talent

Bizbarcelona obre portes demà al recinte de Montjuïc al costat del Saló de l’Ocupació. L’esdeveniment sobre emprenedoria, empreses emergents i creixement empresarial proposa la innovació i el talent com les principals palanques que ajudaran a crear negocis resilients, inclusius i amb impacte positiu en les persones i l’entorn. El públic podrà emportar-se en tres dies consells, inspiració, informació i coneixements útils per explorar noves oportunitats per reinventar-se, posar en marxa projectes o impulsar una empresa ja consolidada. 

Bizbarcelona o com aprendre a crear negocis innovadors gràcies al talent

Fira de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Bizbarcelona, organitzat per Fira de Barcelona i promogut per l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa–, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha programat 120 sessions, entre presentacions, conferències i taules rodones entorn de quatre eixos temàtics: Emprendre; creixement; ‘Start-ups & Business Innovation’ i Talent.

Entre els gairebé 300 ponents confirmats destaquen: Clara Navarro (Ship2b); Alfons Cornella (Institute of Next); Natalia Olson (The Disruptive Factory); Rubén Llop (Institute for Transformational Leadership); Gemma Fillol (experta en màrqueting emocional i experiencial); Andrés Martín-Asuero (Institut Esmindfulness); Ousman Umar (fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds), la periodista Samanta Villar; Arnaud de la Tour (Hello Tomorrow).

Formar i inspirar

Formar i inspirarEn l’eix dedicat a emprendre es podran conèixer històries d’èxit de persones que han fet propostes de valor innovadores en el seu sector, així com la visió d’experts en diferents àmbits de l’emprenedoria per motivar o impulsar la gestació de projectes. 

A l’apartat dedicat al creixement d’empreses participaran experts en finançament, màrqueting i vendes, logística o digitalització, que parlaran sobre estratègies i eines per fer créixer empreses ja en marxa.

Per la seva banda, les conferències de l’àrea ‘Start-ups & Business Innovation’ serviran per conèixer com incorporar la innovació en totes les àrees d’una empresa o en un nou projecte, a més d’aprofundir en les oportunitats de les ‘deeptech’ per a Barcelona. 

Finalment, l’eix TalentxBCN, compartit amb el Saló de l’Ocupació, servirà per descobrir noves vies d’aprofitament del potencial del talent en diferents vessants (femení, jove, sènior, inclusiu, digital...) i els reptes que suposa la seva gestió a nivell empresarial i en especial per a la creació d’ocupació de qualitat.

Algunes d’aquestes ponències es podran seguir ‘online’ a través de la plataforma de ‘streaming’ BizPlayer, previ registre ‘online’.

‘Networking’ i exposició

Notícies relacionades

‘Networking’ i exposicióA més de conferències, al Bizbarcelona serà possible obtenir assessorament personalitzat de tècnics i experts als estands de les entitats expositores per resoldre dubtes sobre qüestions relacionades amb emprenedoria i gestió empresarial. També es desenvoluparan mig centenar de tallers i activitats de networking per descobrir idees i noves habilitats, conèixer altres maneres de fer les coses o ampliar la xarxa de contactes professionals. I a la zona expositiva, institucions, entitats i empreses oferiran als assistents informació sobre eines, recursos, programes, productes i serveis al seu abast per ajudar a emprendre o reactivar un negoci.

Oportunitats laborals

Oportunitats laboralsBizbarcelona se celebrarà juntament amb el Saló de l’Ocupació dissenyat per oferir orientació, recursos i oportunitats a les persones que busquen feina o que volen reorientar la seva trajectòria professional. Hi ha programades taules rodones, tallers i xerrades, a més de proporcionar informació i assessorament individualitzat en diversos espais: (re)Orienta’t (traçar el rumb laboral), Defensa (drets i deures laborals), (re)Descobreix (sortides professionals), Prepara’t (per trobar feina) o Comparteix (experiències entre professionals de l’ocupació i l’orientació professional) i Emprender (inspiració per posar en marxa un negoci).

Actes imprescindibles