DOBLE CITA FIRAL

Claus per a l’emprenedoria, els negocis i l’ocupació en la postpandèmia

L’accés per visitar Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació és gratuït, previ registre ‘online’

Fira de Barcelona organitza els dos esdeveniments amb el recolzament de l’ajuntament de la capital catalana

Claus per a l’emprenedoria, els negocis i l’ocupació en la postpandèmia

Fira de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

A fi de reactivar l’economia i el mercat laboral i deixar enrere les dificultats de la pandèmia, arriben Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació. Dos esdeveniments a través dels quals es pretén impulsar l’emprenedoria i l’ocupació, organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats. Del 9 a l’11 de novembre, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació han programat al Palau núm. 8 del recinte de Montjuïc 160 xerrades i conferències, 200 tallers i activitats, a més d’espais d’orientació, sessions d’assessorament i atenció personalitzada, i dinàmiques de ‘networking’.

Emprendre, créixer, innovar

Emprendre, créixer, innovarD’aquesta manera, Bizbarcelona, l’esdeveniment de referència per a l’emprenedoria, empreses emergents i pimes de la ciutat, comptarà aquest any amb 300 ponents que compartiran experiències, consells i tècniques sobre els quatre eixos del saló: Emprendre, Creixement, ‘Start-ups & Business Innovation’ i Talent. A més, Bizbarcelona inclourà quatre espais on es portaran a terme tallers per aprendre solucions per a la transformació digital; tècniques de gestió; innovació i productivitat empresarial; i estratègies per captar, gestionar i motivar el talent a l’empresa. També s’hi desenvoluparan activitats per propiciar que persones emprenedores i empresàries trobin col·laboradors, proveïdors i fins i tot futurs treballadors. Es podran conèixer els mètodes ‘lean’, ‘canvas’, ‘design thinking’ o ‘growth haking’ per innovar, aprendre a presentar-se a un ‘elevator pitch’ o incorporar un mentor per afrontar crisis, a més de saber els guanyadors de l’AticcoLab Pitch Competition.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Saló de l’Ocupació vol fer visible el potencial de qualsevol tipus de talent (jove, femení, digital, sènior, esportiu, científic, inclusiu, internacional...) i donar a conèixer formació en noves competències, oficis, oportunitats laborals, els perfils professionals més demanats i les opcions del tercer sector, així com la possibilitat de contactar amb empreses i entitats que busquen incorporar personal a les seves organitzacions, entre altres propostes. Oferirà fins a 150 activitats pensades per a persones que busquen feina o que vulguin reorientar la seva trajectòria professional. Hi ha programades taules rodones, tallers, xerrades, informació o assessorament individualitzat en diversos espais. Així, es podrà aprendre a afrontar una entrevista de feina o participar en un procés de selecció de personal, assistir a demostracions d’oficis, obtenir orientació laboral o conèixer l’estat de la inserció de col·lectius vulnerables. A més, hi haurà sessions monogràfiques sobre sectors estratègics a la ciutat (economia blava, digital, videojocs, turisme o cures) que presentaran les seves oportunitats professionals, i es promourà el debat i ‘networking’ entre les empreses sectorials i les persones que visitin la fira. 

L’accés per visitar Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació és gratuït, previ registre ‘online’. A més de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, com a principal promotor, hi tenen una important implicació la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Jaume Collboni: «Les tendències per trobar feina o emprendre tenen nom de ciutat: BARCELONA»