Videojocs

Activision compra l’estudi català Digital Legends

Xavier Carrillo, directiu de Digital Legends, amb un personatge d’un nou joc.

Xavier Carrillo, directiu de Digital Legends, amb un personatge d’un nou joc. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

Activision, el grup propietari de les franquícies de videojocs ‘Call of Duty’, ‘Crash Bandicoot’ i ‘Tony Hawk’s’, ha anunciat aquest divendres la compra de la barcelonina Digital Legends, especialitzada en videojocs en suport mòbil, per desenvolupar una nova versió de ‘Call of Duty’.

En un comunicat, aquesta companyia nord-americana ha explicat que Digital Legends «recolzarà el desenvolupament d’un nou títol mòbil no anunciat dins de l’univers Call of Duty», però no ha facilitat les xifres de negoci de l’operació.

«L’equip de professionals de desenvolupament de Digital Legends és increïble i no podíem estar més emocionats de donar-los la benvinguda», ha dit el president d’Activision, Rob Kostich. Kostich ha defensat que la compra d’aquesta empresa barcelonina «és un gran pas endavant que permet continuar construint recursos de desenvolupament de classe mundial enfocats a crear contingut emocionant i innovador per als jugadors».

Digital Legends està «ben integrat» al si d’Activision perquè els dos equips «han estat treballant molt durant aquest any».

‘The Respawnables’

El fundador i conseller delegat de Digital Legends, Xavier Carrillo-Costa, s’ha mostrat a Twitter «emocionat» per la incorporació de l’empresa a Activision i ha augurat que «estan a punt d’arribarcoses fantàstiques per als jugadors de mòbil».

Notícies relacionades

Activision destaca que Digital Legends és «pioner en el desenvolupament de jocs mòbils» i ha remarcat la seva «llarga història com a estudi líder en desenvolupament mòbil amb una sèrie de títols d’alta qualitat creats des de zero, inclosa la guardonada sèrie de jocs ‘The Respawnables’». Digital Legends va ser el primer estudi espanyol que va col·laborar amb Nokia Ngage amb ‘One’ i amb Apple en l’iPhone.

Digital Legends, fundada el 2001, era fins ara propietat del seu fundador, el fons d’inversió Bullnet, Inverready i altres inversors particulars, i té una plantilla d’una cinquantena de persones.

Temes:

Videojocs