Protestes contra l’abús d’interins

Vaga de funcionaris: La Generalitat xifra en el 5% el seguiment de les aturades

  • Els sindicats rebutgen els càlculs oficials i taxen en el 25% el recolzament en sectors com l’educació

Vaga de funcionaris: La Generalitat xifra en el 5% el seguiment de les aturades

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vaga del sector públic a Catalunya està transcorrent sense incidents i amb normalitat en els serveis bàsics de sanitat, educació i transports. La Generalitat ha xifrat en el 5% el seguiment entre el personal directament dependent de les seves competències, segons han explicat fonts del Departament de Treball a les 12 del migdia. Els sindicats convocants –l’IAC i la CGT– encara no tenen xifres pròpies, però rebutgen els càlculs oficials. Fonts de la CGT eleven considerablement el recolzament de les aturades i taxen el seguiment en escoles i instituts d’entre el 20 i el 25%. Segons les dades de la Generalitat, el seguiment en aquest sector és del 9%. L’IAC, per la seva banda, ha qualificat d’«èxit» la convocatòria

Notícies relacionades

Aquest dijous al matí està transcorrent sense incidents una manifestació multitudinària des de plaça Urquinaona i per la Via Laietana, de la qual la Guàrdia Urbana de Barcelona encara no ha donat xifres d’assistents.

La protesta vol denunciar la situació d’abús de la interinitat que pateixen milers de funcionaris i personal laboral a Catalunya. Els alts índexs de temporalitat estructural en la funció pública, que es concentren majoritàriament en la sanitat i l’educació, han sigut motiu de correctiu en múltiples sentències per la justícia europea. Per corregir-ho, el Govern central va pactar a principis d’estiu un document amb els sindicats i ara els partits amb representació al Congrés dels Diputats en debaten les modificacions. Es preveuen canvis en la norma i tots els sectors s’estan mobilitzant per incidir-hi, incloent-hi alguns dels sindicats amb força en el sector públic català.  

Temes:

Ocupació