Finançament local

Abel Caballero: «És urgent canviar la llei per tornar la seguretat jurídica amb l’impost de plusvàlues»

La FEMP avisa que les finances municipals pateixen un molt fort deteriorament»

GRAF457. VIGO(PONTEVEDRA) (ESPAÑA), 13/08/2018.- El alcalde de Vigo, Abel Caballero, durante la rueda de prensa celebrada hoy en el Ayuntamiento de la localidad para informar sobre el desplome, anoche, de una parte del paseo marítimo en el festival de deporte y música urbana O Marisquiño. La Consellería de Sanidad ha señalado en un comunicado que son 316 las personas que fueron atendidas en los distintos dispositivos asistenciales y dos de las nueve personas ingresadas se encuentran en la UCI. EFE / Salvador Sas

GRAF457. VIGO(PONTEVEDRA) (ESPAÑA), 13/08/2018.- El alcalde de Vigo, Abel Caballero, durante la rueda de prensa celebrada hoy en el Ayuntamiento de la localidad para informar sobre el desplome, anoche, de una parte del paseo marítimo en el festival de deporte y música urbana O Marisquiño. La Consellería de Sanidad ha señalado en un comunicado que son 316 las personas que fueron atendidas en los distintos dispositivos asistenciales y dos de las nueve personas ingresadas se encuentran en la UCI. EFE / Salvador Sas / Salvador Sas (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, ha apressat el Parlament i el Govern d’Espanya a reformar la norma que regeix l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), més conegut com de plusvàlues, per garantir la seguretat jurídica de ciutadans i governs locals, i ha anunciat que, tan aviat es faci pública la sentència del Tribunal Constitucional, s’analitzarà el seu contingut i, en la Junta de Govern de la FEMP, «prendrem les nostres pròpies decisions de demanda per a les Administracions» per les pèrdues de recaptació.

Notícies relacionades

 Segons el seu parer, i en espera de conèixer la sentència amb detall, l’avanç d'aquesta conegut ahir ve a anul·lar el mecanisme de càlcul de l’impost, «cosa que n’impossibilita l’aplicació» i «significa que les finances municipals pateixen un molt fort deteriorament», que ha calculat en uns 2.500 milions d’euros anuals. Aquesta minva resulta especialment greu ara perquè, ha dit, «estem en un moment postpandèmia en el qual les entitats locals estem assumint despeses que no ens corresponen».

 Caballero ha recordat que, ja al començament del seu mandat a la FEMP, el 2015, es demanava una reforma d’aquesta llei, i ha insistit en la necessitat que aquesta reforma sigui «justa per als ciutadans» i, «com és natural, de la forma més ràpida possible als efectes de les hisendes dels Ajuntaments». Així mateix, ha mostrat la «cooperació total des de la FEMP amb el Ministeri d’Hisenda, amb el Govern d’Espanya i amb el Parlament».