Kelme España sol·licita el concurs voluntari de creditors

La distribuïdora de la marca a Espanya justifica la decisió per la caiguda de vendes provocada per la pandèmia i per una sentència que l’obliga a pagar 3,2 milions a una firma panamenya

Kelme España sol·licita el concurs voluntari de creditors

INFORMACIÓN

2
Es llegeix en minuts

La pandèmia i un antic litigi amb un soci panameny passen factura a Kelme a Espanya. New Millennium Sports, que fins el 2019 era el propietari de la marca i que ara només s’encarrega de la distribució dels seus productes en el mercat nacional, ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors davant el jutjat del Jutjat Mercantil número 3 d’Alacant, que té seu a Elx.

Així ho han confirmat fonts oficials de la companyia, que assenyalen que han pres la decisió de manera «preventiva» i amb l’objectiu de poder tancar al més aviat possible un acord amb els seus creditors que garanteixi la viabilitat de la marca i dels 35 llocs de treball que en depenen. De moment, el jutjat encara no s’ha pronunciat sobre l’admissió a tràmit del concurs.

La sol·licitud es produeix després que el 14 de setembre l’Audiència Provincial d’Alacant condemnés la societat al pagament de 3,2 milions d’euros per la infracció del contracte de llicència amb un antic distribuïdor a Panamà, en uns fets que es remunten al 2007.

Tot i que la resolució no és ferma, ja que New Millennium Sports té intenció de recórrer la decisió davant el Tribunal Suprem, l’empresa ha optat per la via del concurs, ja que la sentència coincideix amb una situació econòmicament delicada de la mateixa companyia, després de la caiguda de vendes que va registrar com a conseqüència de la pandèmia. En concret, des de la firma assenyalen que la facturació va caure l’any passat a la meitat, des dels 12 milions del 2019 a una quantitat en l’entorn dels 6 milions.

En aquest sentit, des de la firma insisteixen que la companyia «està treballant en paral·lel i amb total prioritat en el disseny i aplicació d’un pla de viabilitat amb el clar objectiu de garantir la continuïtat del negoci, així com el manteniment de tots els llocs de treball, estant en negociacions amb els principals creditors a fi d’obtenir l’aprovació d’un conveni».

New Millenium Sports és la societat que es va quedar el negoci de la popular marca de la garra després del rescat de l’empresa per part de la Generalitat l’any 2008, que es va articular a través del fons d’inversió Tirant, de la gestora Riva & García, que actualment controla la companyia.

El 2019 la firma va decidir vendre la marca i les llicències a una nova companyia, Kelme Sports, participada majoritàriament pel grup xinès Yuanxiang i que manté com a soci minoritari la gestora espanyola.

Notícies relacionades

Aquesta firma, totalment aliena al procés concursal, és la responsable de la fabricació dels productes de la marca i de la seva distribució a tot el món, així com dels patrocinis esportius que Kelme manté amb clubs com l’Espanyol o el Baskonia-Alabès.

Per la seva banda, New Millennium Sports tan sols controla ja el negoci de la distribució a Espanya, que gestiona des de les seves instal·lacions a Elx. D’aquesta forma, el seu únic actiu és l’estoc de peces i la cartera de clients, ja que fins i tot la nau que ocupa és de lloguer.