Cinc comunitats

Les autonomies del PP afirmen que no aplicaran la llei de vivenda

GRAF4933. LOGROÑO, 15/03/2019.- La vicesecretaria de Política Social del PP y alcaldesa de Logroño, Concepción ’Cuca’ Gamarra, durante la rueda de prensa que ha ofrecido junto al presidente del Gobierno y del PP de La Rioja, José Ignacio Ceniceros, este viernes para informar sobre la decisión de Casado de que Gamarra lidere la lista que su partido presentará en La Rioja al Congreso de los Diputados en las elecciones generales del próximo 28 de abril, renunciando a presentarse a la reelección como primera edil logroñesa. EFE/Abel Alonso

GRAF4933. LOGROÑO, 15/03/2019.- La vicesecretaria de Política Social del PP y alcaldesa de Logroño, Concepción ’Cuca’ Gamarra, durante la rueda de prensa que ha ofrecido junto al presidente del Gobierno y del PP de La Rioja, José Ignacio Ceniceros, este viernes para informar sobre la decisión de Casado de que Gamarra lidere la lista que su partido presentará en La Rioja al Congreso de los Diputados en las elecciones generales del próximo 28 de abril, renunciando a presentarse a la reelección como primera edil logroñesa. EFE/Abel Alonso / ABEL ALONSO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Les cinc comunitats autònomes amb governs del PP –Andalusia, Madrid, Galícia, Castella i Lleó i Murcia– han anunciat que no aplicaran la llei de vivenda del Govern, que es preveu que s’aprovi definitivament el segon semestre del 2022. La portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dimarts que la norma genera «incertesa i inseguretat jurídica» i ha avisat que el seu partit la recorrerà davant el Tribunal Constitucional si manté el seu «atac» a la propietat privada i no es canvia en el tràmit parlamentari.

Notícies relacionades

Gamarra ha remarcat que no és la llei que necessita Espanya per resoldre el «problema d’accés» a la vivenda. «No es necessita generar incertesa i inseguretat jurídica en un mercat com planteja aquesta llei, sinó polítiques perquè hi hagi més sol a disposició del mercat per construir vivendes a un preu accessible», ha defensat. En aquest sentit, ha assenyalat que el plantejament del PP va «en la direcció contrària» a la de l’Executiu perquè no aposta per «intervenir el mercat» sinó per «garantir prou oferta perquè els espanyols puguin accedir a aquestes vivendes».

En la mateixa línia, el portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha insistit que farà «de tot» perquè baixi el preu de la vivenda a la capital, però que per a això no farà «res» en la línia de les polítiques del Govern ja que considera que són «profundament equivocades». De fet, el seu grup i Cs han votat a favor d’una proposició presentada per Vox al ple perquè l’ajuntament faci ús de totes les eines possibles «per no aplicar les mesures contra la propietat privada de la llei de vivenda».