Els comptes clars

Aquestes són les ciutats d’Espanya amb més demanda de pisos i els seus preus

  • Vint-i-sis capitals de província guanyen terreny als pobles més petits

  • Els preus són més alts a Sant Sebastià, Barcelona, Madrid i Palma

Aquestes són les ciutats d’Espanya amb més demanda de pisos i els seus preus
1
Es llegeix en minuts
Gemma Martínez
Gemma Martínez

Directora adjunta d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

ver +

 Durant el segon trimestre del 2021, 26 de les 50 capitals han guanyat pes relatiu sobre el total d’operacions de compravenda fetes a les seves respectives províncies en aquest mateix període. Així ho reflecteixen les dades oficials de la compravenda de vivendes del Col·legi de Registradors de la Propietat, que serveixen com a termòmetre per mesurar fins a quin punt les capitals de província tenen més atractiu que els municipis més petits a tot el país.

Notícies relacionades

L’anàlisi de les dades revela que els cinc casos amb un pes de compravendes més elevat de la capital respecte al total de la respectiva província han sigut Vitòria (72,03%), SaragossaValladolidCòrdova Ourense. Per contra, les capitals de província amb un menor pes respecte al total de la seva província han sigut Cadis (6,86%), Pontevedra, Toledo, Girona i Santa Cruz de Tenerife.

El creixement de la demanda a les capitals de província ha provocat que els preus s’hagin revaloritzat, i les vivendes més cares són a Sant Sebastià (4.789 euros per metre quadrat), Barcelona (4.165 euros), Madrid (3.543 euros ) i Palma (2.749 euros), amb increments que oscil·len entre el 8,2% de Sant Sebastià i el 0,6% de Palma.