Transport marítim

Adolfo Utor passa a controlar el 100% de Baleària

L’empresari i el grup Matutes posen fi a una relació de 17 anys

Adolfo Utor passa a controlar el 100% de Baleària
1
Es llegeix en minuts

L’empresari Adolfo Utor passa a controlar el 100% de Baleària. Després de diversos mesos de cordial negociació, els socis de la naviliera, Adolfo Utor (amb el 57,5% de les accions) i el grup d’empreses Matutes (42,5%), han acordat posar fi a la seva relació, de més de 17 anys. Com a conseqüència del pacte, Utor, que és president de la naviliera, pren el control del 100% de les accions de la companyia, de la qual va ser fundador.

Els fins ara socis de Baleària destaquen en un comunicat la seva «fluida, enriquidora i fructífera relació, basada en la mútua confiança, i amb uns resultats dels quals se senten orgullosos i satisfets». El grup Matutes destinarà aquesta desinversió al seu ‘core business’ hoteler, i Adolfo Utor amb l’adquisició acredita «una renovada i plena confiança en el projecte que lidera», segons la nota oficial.

Nova situació accionarial

Utor afirma que «s’ha respost adequadament a una nova situació accionarial, i amb el pas fet es reforça la confiança en el projecte compartit de Baleària. Hem tingut un bon any, hem superat la pandèmia amb èxit i afrontem el futur amb renovada energia i il·lusió».

Notícies relacionades

Baleària és la naviliera líder en el transport de passatge i càrrega en les connexions amb les Balears, i també uneix Ceuta, Melilla i les Canàries amb la Península. En l’àmbit internacional, ofereix serveis al Marroc, Algèria i el Carib (entre els Estats Units i les Bahames). 

El 2020, Baleària va transportar més de 2.150.000 passatgers i 5.743.000 metres lineals de càrrega als 29 barcos de la seva flota. La companyia, en què treballen més de 1.500 empleats, va facturar 342 milions d’euros.