Sector financer

El BBVA destinarà 550 milions a causes socials fins al 2025

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA i les seves fundacions destinaran 550 milions d’euros a iniciatives socials per recolzar el creixement inclusiu als països on és present entre el 2021 i 2025, segons ha anunciat aquest dilluns. «Es tracta del pla social més ambiciós que hem posat en marxa fins ara», ha declarat el seu conseller delegat, Onur Genç, en un comunicat. 

«La sostenibilitat és una prioritat estratègica per al BBVA. Volem contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i al creixement inclusiu», ha explicat l’executiu. Les tres línies d’actuació del pla, ha abundat, són «primer, reduir la desigualtat i promoure l’emprenedoria; segon, crear oportunitats per a tothom a través de l’educació; i tercer recolzar la investigació i la cultura».

El banc calcula que recolzarà cinc milions d’emprenedors, contribuirà que més de tres milions de persones tinguin una educació de qualitat i formarà en educació financera un milió de persones. A més la Fundació Microfinances BBVA entregarà més de 7.000 milions d’euros en microcrèdits. En total, aquests programes arribaran a 100 milions de persones en l’esmentat període. L’entitat, així mateix, preveu canalitzar 200.000 milions d’euros de finançament sostenible en el període 2018-2025. El «compromís amb la comunitat» del BBVA, ha apuntat el grup, s’estructurarà entorn de tres grans focus d’actuació i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

Tres àrees d’actuació

El primer és reduir la desigualtat i promoure l’emprenedoria. Per a això, preveu donar suport a emprenedors a través de la Fundació Microfinances BBVA (7.000 milions d’euros aniran destinats al finançament de més de 4,5 milions d’emprenedors vulnerables a través de microcrèdits); lluitar contra la desigualtat social i econòmica (uns 115 milions d’euros aniran destinats al suport d’organitzacions enfocades en l’assistència social i al desenvolupament de programes d’educació financera; i desenvolupar programes de recolzament no financer a emprenedors socials, mediambientals i vulnerables (al voltant de 40 milions d’euros).

Notícies relacionades

El segon ODS que guiarà la seva actuació es basa a crear oportunitats per a tothom a través de l’educació. Així, el banc invertirà més de 215 milions d’euros en programes educatius amb més de tres milions de beneficiaris i més de 50 milions de persones tindran accés a continguts educatius oberts i gratuïts. El tercer OSD passa per recolzar la investigació i la cultura. Dins d’aquesta línia d’actuació, el BBVA destinarà uns 180 milions d’euros a facilitar l’accés al coneixement, a la investigació i a la cultura a 25 milions de persones.

El grup desenvolupa els seus programes socials en el marc de plans d’inversió comunitària plurianuals a tots els països en els quals el grup és present. L’últim pla, desenvolupat entre 2016 i 2019, va beneficiar més de 35 milions de persones. Addicionalment, el 2020, a més de continuar desenvolupant els seus programes socials, el banc va contribuir a pal·liar els efectes de Covid amb el seu pla de resposta social. En total, el 2020 se’n van beneficiar directament 12,2 milions de persones.

Temes:

BBVA