Recolzament a les empreses

La Sepi contracta assessors per analitzar cinc operacions del fons de solvència

  • La societat de participacions públiques comptarà amb deu assessors jurídics i financers per analitzar les companyies

La Sepi contracta assessors per analitzar cinc operacions del fons de solvència

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi) contractarà assessors independents per continuar amb l’anàlisi de cinc sol·licituds al Fons d’Ajuda a la Solvència d’Empreses Estratègiques cursades per Vicinay Marine, Imasa Ingeniería y Proyectos, Isastur (Ingeniería y Suministros Asturias), Pacadar i eDreams Odigeo. L’entitat presidida per Belén Gualda ha informat aquest dijous en un comunicat que ha obert, dins de l’acord marc establert per a això, el procés per a la contractació de deu assessors independents jurídics i financers.

El fons és un dels instruments de recolzament a l’economia per la pandèmia, que el Govern va posar en marxa l’any passat amb una dotació de fins a 10.000 milions d’euros. Als assessors se’ls assignen els expedients sota la tutela dels responsables del projecte. L’assessorament assegura, segons l’organisme dependent del Ministeri d’Hisenda, un procés d’anàlisi de les sol·licituds de recolzament rebudes «exhaustiva, professional i transparent que garanteix el màxim rigor en la resolució que posa fi a cada expedient».

Notícies relacionades

La missió de l’assessor financer és verificar el compliment de tots els requisits d’elegibilitat establerts i analitzar la suficiència de les mesures plantejades en el pla de viabilitat. L’estudi de cada operació inclou l’anàlisi de la situació pre-Covid de l’empresa, de l’impacte de la pandèmia i les mesures plantejades. L’anàlisi requereix estudiar el sector al qual pertany la companyia, la seva possible evolució i les claus de competitivitat per avaluar l’abast de la recuperació, contrastant les previsions de la companyia i els possibles escenaris de sensibilitat per determinar la proporcionalitat del recolzament financer sol·licitat i la seva capacitat de devolució dels fons públics atorgats.

L’assessor jurídic, per la seva banda, realitza el procés de ‘due diligence’, que inclou l’emissió d’informe sobre les condicions per ser beneficiari, contingències legals, laborals, i fiscals, així com la revisió de la situació laboral i en matèria de recursos humans del sol·licitant. També redacta i revisa els documents i termes dels acords i documents contractuals que governen l’eventual concessió del recolzament financer públic temporal, com els termes del recolzament a la solvència; l’acord de recolzament financer públic temporal; l’acord d’accionistes o acord de gestió amb la companyia; el contracte de finançament i altres documents financers, incloent-hi les garanties annexes al finançament.