Banca

El Sabadell accepta rebaixar a 1.440 els afectats per l’ero, si hi ha prou voluntaris

Els sindicats desconvoquen la vaga prevista per a aquest divendres davant l’avanç de les negociacions

El Sabadell accepta rebaixar a 1.440 els afectats per l’ero, si hi ha prou voluntaris
2
Es llegeix en minuts

Encara no hi ha acord, però les postures es comencen a acostar. Els sindicats del Banc Sabadell han anunciat que desconvoquen la vaga prevista per a aquest divendres després dels avanços que s’han produït en la negociació i que ja s’aproximen una mica més les seves reivindicacions.

Així, tot i que l’entitat insisteix en el seu objectiu de retallar la plantilla en 1.605 persones per garantir la seva viabilitat, la direcció ha plantejat que si s’aconsegueix l’adhesió d’unes 1.440 persones voluntàriament es conformarien amb aquesta xifra. És a dir, que no cobririen amb acomiadaments forçosos la resta del tram.

No és exactament el que reclamen els representants de la plantilla, que exigeixen que no hi hagi baixes obligades en cap cas, però almenys ho consideren un gest de bona voluntat i veuen més possibilitats de tancar un acord.

En aquest sentit, des de CCOO insisteixen que la xifra continua sent una mica elevada perquè a la xarxa no hi ha tantes persones en edat de prejubilar-se, per la qual cosa es necessitaria que s’hi inscriguessin voluntàriament un percentatge significatiu de treballadors de menys de 50 anys, per als quals es preveu una indemnització més baixa. Per a aquest sindicat, els problemes per cobrir tot l’ero amb voluntaris es reduirien notablement si l’entitat rebaixés la xifra d’afectats fins a un màxim de 1.300.

En qualsevol cas, el cert és que els 1.440 que planteja ara la direcció ja suposen una baixada notable sobre els 1.935 que va posar sobre la taula l’entitat en la primera reunió.

En paral·lel, l’entitat també ha millorat les condicions de les prejubilacions per als treballadors de 56 anys d’ara endavant, als quals ara ofereix el 62% del seu sou. La xifra està allunyada del 75% que va pagar en el pla d’ajust que va executar en el primer trimestre de l’any i que va suposar la sortida de 1.800 empleats, tot i que amb una diferència notable. L’anterior ajust no es va articular a través d’un ero, per la qual cosa els pagaments a Hisenda són més grans, mentre que amb aquesta figura n’estan exempts els primers 180.000 euros.

Notícies relacionades

Per la seva banda, per als de menys de 50 anys s’ha acceptat pagar unes primes per antiguitat d’entre 5.000 i 20.000 euros addicionals a les indemnitzacions previstes.

Tant des de CCOO com des de la plataforma que agrupa la resta de sindicats –UGT, Alta, la Federació Sicam-Aprobas, Intersindical i Cuadros GBS– no donen encara per fet l’acord, però han decidit suspendre la tercera jornada de vaga que havien convocat per a aquest divendres per donar una oportunitat a la negociació.

Temes:

Banc Sabadell