Energia

Sánchez s’obre a retocar el decret de la llum

El PNB amenaça el Govern amb el fet que perilla el seu futur si no hi ha canvis en les mesures per evitar el seu efecte en la indústria

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Miguel Ángel Rodríguez
Sara Ledo

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha compromès aquest dimecres a «aclarir i precisar el que faci falta del decret de la llum per no perjudicar els consumidors domèstics i industrials», alhora que ha demanat a les elèctriques «que estan cobrant per sobre dels seus costos de manera extraordinària que cooperin».

Notícies relacionades

Així ha contestat el president de l’Executiu al líder del PNB, Aitor Esteban, després que aquest li advertís que «està en joc» el futur del Govern davant l’efecte dels preus de la llum en la indústria. En les últimes setmanes, grans consumidors industrials com Sidenor han anunciat una aturada en la seva activitat davant l’escalada de preus en el subministrament. «Les elèctriques repercuteixen les seves pèrdues als contractes fixos de clients industrials i això provoca que algunes empreses parin la seva producció i això ens aboca a nous ertos», ha explicat el cap del grup basc, Aitor Esteban, que serà clau en la negociació dels pressupostos.

«La solució no és tan simple com retallar els ingressos de les elèctriques. No només en el pla europeu s’ha de fer alguna cosa ara, sinó que s’hauria de fer retocant i reorientant el decret llei que es votarà en aquesta cambra demà perquè no només està en joc el futur de l’economia sinó també del seu propi govern», ha dit Esteban a Sánchez.