Protesta laboral

Milers de persones es concentren en suport als treballadors d’Alcoa

  • A la manifestació han acudit també treballadors de Vestas

Milers de persones es concentren en suport als treballadors d’Alcoa
1
Es llegeix en minuts

Milers de persones s’han concentrat aquest diumenge davant la subdelegació del Govern a Lugo en suport als treballadors de la fàbrica d’alumini Alcoa. A la manifestació, convocada pel Comitè d’Empresa de la fàbrica, s’han unit, «com a senyal de suport», també els treballadors de Vestas.

Unes 3.000 persones s’han concentrat a l’«atapeïda» plaça situada just davant de la subdelegació, edifici al qual han llançat ous i farina en senyal de repulsa per la seva actuació en el conflicte. També s’ha cremat un retrat de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en el qual podia llegir-se ‘Motos Maroto, aquest mes oferta de motos’.

«Continuem reclamant que la Xunta, i concretament el senyor Feijóo, demani d’una vegada, per escrit, la intervenció del SEPI. I que la ministra d’Indústria es deixi de contes d’una vegada», ha asseverat el president del Comitè d’Empresa, José Antonio Zan.

A la manifestació hi ha participat el Partit Popular, representat pels diputats provincials Jesús Novo i Óscar Poy, que han mostrat el seu recolzament «en les seves reivindicacions als treballadors d’Alcoa i Vestas».

El vídeo

Notícies relacionades

Aquest dissabte, els treballadors d’Alcoa, en un vídeo remès als mitjans de comunicació, insistien que «no pararan» fins a poder explicar davant el Ministeri d’Indústria, «tot el que li ha fet Alcoa als treballadors» i tot el que s’ha incomplert per part del Govern».

«Anirem a reclamar els nostres drets i a lluitar pel futur d’A Mariña, que necessita una fàbrica d’alumini primari; fonamental per a la transició ecològica», defensaven. És per aquesta raó que han convocat una nova concentració el pròxim 17 d’octubre a Viveiro, on es tornaran a manifestar per «reclamar un pla industrial per a la comarca d’A Mariña».