Tercera edat

El Govern adjudica el turisme de l’Imserso i obre la porta que els primers jubilats arribin al novembre

Mundiplan, turoperador format per Iberia i Alsa, gestionarà les vacances dels pensionistes que triïn la Costa Blanca

El Govern adjudica el turisme de l’Imserso i obre la porta que els primers jubilats arribin al novembre
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Drets Socials ha mogut per fi fitxa i aquest matí ha comunicat l’adjudicació del programa de les vacances de la Tercera Edat (Imserso) als turoperadors Mundiplan (Iberia i Alsa) que es queda amb lots de la costa insular (Costa Blanca i Benidorm entre elles) i a Mundosenior (Viatges Halcón), que gestionarà els viatges culturals. Tots dos es queden el programa els dos pròxims anys i si no hi ha nous recursos en 15 dies es posaran a la venda les vacances i al novembre podrien arribar ja els primers turistes, amb la qual cosa se salven els 4.000 llocs de treball del sector turístic provincial que estaven pendents de l’adjudicació i també els 60 hotels per als quals el turisme de l’Imserso és clau en la temporada baixa per acollir els 180.000 jubilats espanyols que trien la província.

Cent milions d’euros en pèrdues, 5.000 treballadors en erto, 250.000 turistes perduts, 65 hotels tancats i un cop letal per a la imatge del sector turístic de la Costa Blanca a tot Europa va ser el balanç de la cancel·lació del programa colpejat per la pandèmia. Al País Valencià el programa opera amb 65 hotels de Benidorm, Calp, Dénia, l’Alfàs del Pi, Gandia, Guardamar, Xàbia, Peníscola, Alacant, Torrevella i Vinaròs.

Notícies relacionades

Un dels operadors que treballa amb l’Imserso, Mundosenior (Avoris i Viatges Halcón) havia llançat ja el seu propi programa privat i al marge del Ministeri de Drets Socials, per facilitar les vacances al jubilats i amb estades de vuit, deu i quinze dies.

En concret Mundosenior, que inicia avui les vendes, ofereix vacances de deu dies a la Costa Blanca des de 260 euros (pensió completa i transport inclòs) i des de 305 euros i 395 euros en el cas de les Balears i les Canàries. Els clients no han de mostrar l’acreditació oficial d’estar inscrits a l’Imserso.