Turisme

Un turoperador llança el seu propi ‘Imserso’ amb viatges a la Costa Blanca per 260 euros

Mundosenior comença a vendre a Espanya vacances a preus assequibles als hotels amb què treballa a la província – El sector celebra la iniciativa, però adverteix que no supleix el programa estatal

4
Es llegeix en minuts

Vuit dies en pensió completa, i autobús d’anada i tornada des de la teva ciutat d’origen a l’hotel de Benidorm adscrit al programa. Més barat que viure a casa. Un dels operadors que aspira a adjudicar-se el programa oficial de l’Imserso, Mundosenior (entre d’altres format pel grup Avoris i Viajes Halcón), va iniciar ahir la venda del seu propi programa de vacances a la Costa Blanca per a la gent gran al marge del Ministeri de Drets Socials. L’operador ofereix viatges als jubilats espanyols amb estades de vuit, deu i quinze dies, transport inclòs, des de 260 euros (pensió completa i transport inclòs) i des de 305 euros i 395 euros en el cas de les Balears i les Canàries. Els clients no han de mostrar l’acreditació oficial d’estar inscrits a l’Imserso. Els hotelers han rebut amb satisfacció la iniciativa, però insisteixen que el normal és que s’adjudiqui ja un programa que ara mateix està subjecte a investigació per les ofertes amb baixes temeràries. «Per descomptat que és una bona notícia i que hi ha hotels que treballaran a uns preus una mica més alts que els de l’Imserso però no deixa de ser una cosa temporal. L’important és que s’adjudiqui ja el programa oficial», remarca Nuria Montes, secretària general d’Hosbec.

El programa de Mundosenior ofereix també circuits culturals per Espanya, circuits per Europa, viatges a les Canàries i les Balears, viatges a costa peninsular i estades de cinc dies en capitals europees. Les opcions més econòmiques són el litoral espanyol, les Canàries i les Balears. Els clients podran contractar viatges des de 230 euros sense transport (260 amb transport) a Andalusia (Màlaga) i Costa Blanca. L’altra opció és Salou, a Catalunya, amb preus que parteixen de 295 sense transport i 325 amb transport. En el cas de les illes, els viatges sense transport costen un mínim de 230 euros, pujant a 305 euros amb transport les Balears (Mallorca) i 395 també amb transport a les Canàries (Tenerife). Tant els desplaçaments a les illes com els de la costa peninsular poden ser de 8, 10 o 15 dies.

Els viatges inclouen transport d’anada i tornada, trasllats, pensió completa amb aigua i vi als menjars, guies acompanyants i excursions que es paguen a part. També dona l’opció de circuits culturals per tot Espanya. 

El pas endavant fet per Mundosenior arriba enmig de la investigació oberta per l’Institut per als Serveis Socials després de detectar que alguns aspirants a l’adjudicació del programa de l’Imserso han presentat propostes econòmiques a la baixa, fins i tot d’un 20% sobre les tarifes de sortida. En concret, el turoperador Mundiplan (Iberia), ha ofert per als viatges a la península una oferta «anormalment baixa», segons l’Imserso. En concret, de 19,5 milions. El desajust sembra de noves ombres el programa en què participen uns 50 hotels de la província, que veuen com el turisme de l’Imserso torna a quedar-se sense data i aquesta s’acosta ja més al novembre o fins i tot al 2022, que al setembre que va assegurar el Ministeri de Turisme.

Les conseqüències per al sector hoteler de la província són nefastes. Els empresaris, segons va dir divendres Nuria Montes, secretària general d’Hosbec, manegen dos escenaris. «El positiu és que els turistes puguin començar a venir en dos mesos, a finals de novembre, però veient com evoluciona tot des del juny, no és descartable que el retard arribi a gener o fins i tot al febrer del 2022 a l’escenari més negatiu», remarca. En joc està el futur de 4.000 treballadors del sector, que acabaran el mes que ve en l’atur temporal.

El balanç de la gestió del turisme de l’Imserso és desolador. La primera temporada, suspesa al març quan encara faltaven 400.000 viatges per realitzar-se (en total són uns 900.000), va obligar les dues UTE a torejar amb un complex procés de devolucions. I la segona, que havia de començar aquest setembre, bloquejada.

Notícies relacionades

El normal és que els contractes per a la gestió dels viatges de l’Imserso s’haguessin prolongat dos anys més, esgotant-se el termini màxim de quatre temporades establert als plecs. No obstant, la necessitat d’adaptar el programa a l’era Covid va portar l’entitat dependent del Ministeri de Drets Socials a donar per finalitzat el mateix després de dues temporades que han sigut nefastes per als adjudicataris. A partir d’allà, el desastre. Els plecs van sortir tard i malament, com ahir va recordar Nuria Montes. 

D’altra banda, segons la patronal Cehat, les Balears, Costa Brava i Benidorm, han sigut les destinacions més perjudicades per la crisi de la Covid. Necessiten molts turistes estrangers, que són els que ocupen els llits. Cal entendre que tenim capacitat per allotjar en un any 80 o 90 milions de turistes estrangers i aquest estiu no han vingut», va assenyalar ahir el secretari general, Ramón Estalella.

Temes:

Turisme