Servei públic

Barcelona Activa amplia el seu pressupost i reforça la seva plantilla amb 59 tècnics d’ocupació

  • El consell d’administració amplia a 55,5 milions d’euros, quatre més, el pressupost de l’organisme

  • El servei públic d’ocupació incorporarà a partir de novembre nous tècnics, després de no renovar-ne 102 de temporals

Barcelona Activa amplia el seu pressupost i reforça la seva plantilla amb 59 tècnics d’ocupació

Archivo

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciarà a partir de novembre els tràmits per treure a concurs un total de 59 places per reforçar el servei públic d’ocupació de la capital catalana i amb això arribar a consolidar una plantilla fixa de 343 professionals a Barcelona Activa. El consell d’administració de l’entitat ha aprovat aquest dijous el seu pressupost per al 2022, que ascendirà a 55,5 milions d’euros, quatre més que en l’exercici anterior; segons ha fet públic en un comunicat. L’agència pública es compromet a «portar a terme un nou model de gestió de les polítiques públiques d’ocupació per garantir una millor atenció i servei a la ciutadania amb més recursos propis».

El servei públic barceloní reforça així les seves eines per mirar de rebaixar els actuals nivells d’atur a la capital catalana i corregeix parcialment amb noves incorporacions el frau en la contractació que acumulava des de fa dècades. Perquè a les oficines de Barcelona Activa un total de 102 professionals estaven vinculats a programes d’ocupació mitjançant contractes temporals que s’anaven renovant cada cert temps, però que mantenien un rol estructural. Una pràctica censurada per diverses sentències des de principis dels 2000 i freqüent en els serveis d’ocupació municipals de tot Catalunya.

Notícies relacionades

L’actual direcció de Barcelona Activa va decidir posar fi des del juliol passat a aquest model i no renovar aquells contractes temporals que anessin vencent. El resultat va ser que 102 tècniques d’ocupació –ja que el col·lectiu està eminentment feminitzat– aniran veient com d’aquí a finals de l’any que ve els aniran vencent els contractes temporals i perdran la seva feina actual. Com a solució a aquestes 102 baixes temporals, fonts de l’entitat afirmen que a partir de novembre obriran 59 places fixes per reforçar la plantilla de manera estable i no fraudulenta. El servei veurà reduïda la seva plantilla a canvi de millorar les seves condicions i reduir la temporalitat el 58%; segons les dades facilitades per Barcelona Activa.

Aquestes noves contractacions es finançaran amb l’ampliació pressupostària aprovada aquest dijous pel consell d’administració de Barcelona Activa. Una ampliació de recursos que, segons asseveren en el seu comunicat, busquen «consolidar en els pròxims anys». Els col·lectius que l’entitat ha definit com d’atenció prioritària per als pròxims mesos pel que fa a ocupació són joves, aturats de llarga durada o persones en situació d’exclusió social.

Temes:

Ocupació