Pedro Sánchez demana una cimera europea sobre el preu de l’energia

  • El president reclama una resposta comuna i «mesures extraordinàries» per frenar l’escalada «sense precedents»

  • Suggereix la reforma del mercat a l’engròs i compres coordinades de gas

Pedro Sánchez demana una cimera europea sobre el preu de l’energia

AFP / JOE KLAMAR

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres a la Comissió Europea «mesures extraordinàries» per abordar l’escalada «sense precedents» en el preu de l’energia. A la seva arribada a la reunió de la cimera UE-Balcans que se celebra a Eslovènia, Sánchez ha insistit que Brussel·les ha d’actuar amb «contundència» i «audàcia» per fer front a l’auge dels preus de l’electricitat, i ha suggerit una reforma del mercat a l’engròs i compres coordinades de gas.

Notícies relacionades

El líder de l’Executiu ha reiterat la necessitat que la Unió Europea doni una resposta comuna a l’alça «sense precedents» dels preus de l’energia, ja que, segons el seu parer, pot posar en risc la recuperació econòmica, la cohesió social i el recolzament a la transició verda, projecte estrella de Brussel·les per als pròxims anys. En aquest sentit, ha reivindicat que l’afer es debati en profunditat entre els líders europeus en la cimera ordinària de finals de mes. El president ha demanat a la UE «audàcia i contundència».

Sánchez ha defensat que la compra conjunta ha servit per afrontar altres reptes compartits, com el de l’accés a les vacunes, i ha demanat una revisió de l’estructura del mercat d’energia, assenyalant que el sistema marginalista perjudica les energies renovables.