Immobiliària endeutada

Evergrande suspèn la negociació dels seus títols a la borsa de Hong Kong

Oficinas de China Evergrande en Hong Kong

Oficinas de China Evergrande en Hong Kong

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’endeutat gegant immobiliari xinès Evergrande ha anunciat aquest dilluns que ha suspès la negociació dels seus títols cotitzats a la borsa de Hong Kong, sense oferir-ne més detalls.

El grup va informar d’aquesta suspensió, que afecta també tots els productes estructurats relacionats amb l’empresa, en un comunicat emès a través del parquet hongkonguès, que va tornar a l’activitat després d’una aturada de tres dies.

L’empresa va escalar dimecres passat un 15% en la borsa després d’anunciar la venda de bona part de les seves accions en un banc a una companyia estatal i després que l’agència de qualificació de deute Fitch rebaixés la qualificació del deute a llarg termini del grup per la incertesa sobre els seus bons ‘offshore’.

La matriu del grup ha perdut un 78,3% des de principis d’any i els experts creuen que el seu futur podria passar per una reestructuració amb què es passarien projectes a altres promotores per garantir-ne l’acabament abans que una companyia estatal actués com a «inversor estratègic» per resoldre els problemes de finançament del grup.

Notícies relacionades

Si bé el que passi en el futur amb Evergrande encara es manté en el terreny de l’especulació, Fitch va rebaixar la setmana passada la qualificació del risc emissor a llarg termini de l’endeutat gegant immobiliari xinès Evergrande de ‘CC’ a ‘C’, el tercer nivell més baix del seu escalafó.

A finals de juny, segons les dades ofertes pel grup, el seu passiu total superava els 300.000 milions de dòlars, dels quals ha de tornar 37.000 milions en préstecs abans que acabi el primer semestre del 2022.