Operació empresarial

El fons Davidson Kempner irromp a Naturgy en la recta final de l’opa d’IFM

Aconsegueix un 1,1% del capital, similar a la participació aflorada per Barclays fa unes setmanes

El fons Davidson Kempner irromp a Naturgy en la recta final de l’opa d’IFM

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El fons nord-americà Davidson Kempner irromp a Naturgy amb una participació de l’1,1%, similar a la que va aflorar fa una setmana Barclays, en plena recta final de l’opa llançada pel fons australià IFM sobre el 22,7% de l’energètica espanyola.

El directiu que ha declarat les posicions a Naturgy ha sigut Anthony A. Yoseloff a través de la societat Burlington Loan Management DAC, controlada, al seu torn, per Davidson Kempner Capital Manager. Yoseloff suma més d’11 milions d’accions de Naturgy, els títols de la qual han tancat aquest dimarts a 21,75 euros, amb la qual cosa la seva participació està valorada en més de 239 milions d’euros.

No és la primera vegada que aquest fons irromp en el capital d’una companyia en plena opa, ja ho va fer a BME i també a Abertis, precisament quan aquesta última estava dirigida per l’actual president de Naturgy, Francisco Reynés. El fons australià ofereix 22,07 euros per acció, cosa que suposaria per al fons nord-americà una prima sobre aquesta compra d’última hora de l’1,44%.

Notícies relacionades

L’oferta d’IFM està subjecta a arribar almenys al 17% del capital, el termini d’acceptació del qual dura fins al pròxim 8 d’octubre. No obstant, la companyia podria modificar aquesta condició i rebaixar el límit al 10%, segons especifica al fullet de l’OPA, per la qual cosa més enllà d’aquests fons oportunistes, els accionistes minoritaris seran els que decideixin.

L’oposició del Consell, amb la seva autocartera, suma entorn del 70% del capital, cosa que dificulta l’èxit de l’opa. Tant Criteria Caixa, accionista majoritari de la companyia que s’ha reforçat en el capital fins al 26,115%, com CVC i GIP (20,7% i 20,6%, respectivament) s’han compromès a no acudir a l’oferta, com també ho han fet els consellers de Naturgy, a títol individual, i el consell, en relació amb l’autocartera de la companyia. I tampoc és previsible que ho faci Sonatrach, propietari del 3,8% de Naturgy que sol seguir els passos del consell