Entitat supervisora

La CNMV estrena seu a Barcelona per reforçar la seva activitat

El president, Rodrigo Buenaventura, destaca que les noves instal·lacions permetran donar més presència i celebrar trobades internacionals

Collboni recorda l’ambició de la ciutat de ser plaça financera de referència i Cunillera, la intenció d’una estratègia de cocapitalitat amb Madrid

La CNMV estrena seu a Barcelona per reforçar la seva activitat

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha inaugurat la seva nova seu a Barcelona, situada al districte tecnològic 22@ amb la qual vol «potenciar» i donar més visibilitat a l’activitat d’aquesta delegació, que compleix 25 anys a la ciutat. Les instal·lacions de la CNMV, que fins ara ocupava una part de l’immoble de la Borsa de Barcelona al passeig de Gràcia, es troben al mateix edifici del carrer Bolívia que acull la delegació catalana de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

A més del president de l’organisme supervisor de les borsa, Rodrigo Buenaventura; han acudit a l’acte la vicepresidenta d’aquest organisme, Montserrat Martínez; la presidenta de la CNMC, Cani Fernández; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres representants de la Generalitat i del sector econòmic i financer.

Buenaventura ha explicat que l’equip de Barcelona, format per una vintena de professionals, compta amb una àmplia experiència i una alta especialització, i que el trasllat a aquesta nova seu els permetrà ser més a prop de la comunitat financera catalana i oferir millors serveis i allotjar trobades de caràcter internacional, com els relacionats amb les organitzacions internacionals amb les quals està vinculada l’entitat supervisora, com l’Autoritat Europea de Mercats i Valors (ESMA) i l’Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO).

«Suposa un salt endavant», ha afirmat el president de la CNMV, que ha destacat que la nova seu permetrà «acompanyar el creixement del mercat de valors i els serveis d’inversió a Catalunya» a nivell internacional.

Entre el 10% i el 20%

Ha recordat, en aquest sentit, que entre el 10 i el 20% de les activitats de registre i supervisió de la CNMV s’inicien a Barcelona, per la qual cosa «una part important de l’activitat» de l’organisme supervisor «depèn d’aquesta delegació». En l’actualitat, Barcelona acull 100.000 milions d’euros de capitalització borsària, amb 27 companyies pertanyents al Sistema d’Interconnexió Borsària Espanyol (SIBE), de les quals vuit formen part de l’Ibex-35, ha afirmat.

La ciutat compta així mateix amb 131 entitats d’inversió col·lectiva tancada o capital risc, vuit plataformes de finançament participatiu i una societat gestora de fons de titulització, entre altres empreses del sector.

Notícies relacionades

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat que la CNMV reforci la seva presència a Barcelona i ha recordat que l’Executiu espanyol aposta per la «descentralització d’organismes de l’Estat» i per la «cocapitalitat» Barcelona-Madrid.

Per la seva banda, Jaume Collboni ha remarcat que l’«ambició» de Barcelona és «continuar sent una plaça de referència al sector financer» i ha assegurat que operacions com aquesta de la CNMV van en aquesta direcció.