Sostenibilitat

¿Sabeu quant CO2 emeteu al mes?

El BBVA inclou en la seva ‘app’ el càlcul per a particulars de la seva empremta de carboni

foto-texto-principal 1

foto-texto-principal 1 / Marta Jara

1
Es llegeix en minuts

No tot són serveis i productes financers. El combat contra la crisi climàtica s’ha convertit en una prioritat i cada petit gest compta. En aquesta línia, el BBVA ha decidit incloure en la seva ‘app’ la possibilitat de calcular els clients la seva empremta de carboni, com ja fa amb les empreses. Segons les dades del Banc Mundial, cada espanyol emet de mitjana mitja tona de CO2, però cada persona és un món i te uns hàbits i costums diferents.

Però a més de determinar l’impacte de les nostres activitats al medi ambient, aquesta nova funcionalitat, que es fonamenta en la capacitat analítica i de gestió de dades de l’entitat bancària, ofereix mesures per mitigar l’impacte ambiental. Per determinar l’empremta de carboni, no s’hi ha d’introduir cap dada addicional, ja que el banc és capaç de fer aquests càlculs segons els rebuts de gas i de llum, així com els de carburants, prèvia autorització de cada client quan és fa el procés.

Notícies relacionades

Quan estigui més consolidada, aquesta nova funció oferirà, a més d’un càlcul més concret, detalls que «li permetin veure i comparar l’estalvi energètic i econòmic, per exemple, a l’utilitzar un vehicle elèctric davant un de combustió, així com l’elecció d’un correcte tancament tèrmic o els electrodomèstics més eficients», segons fonts de l’entitat.

Des que el banc va llançar aquesta eina per a empreses, més d’11.000, que són clients de l’entitat, l’han utilitzat.

Temes:

BBVA