Ajust

El Sabadell exclou de l’ero els empleats entre 50 i 55 anys

L’entitat també en deixa fora els majors de 63 anys, la direcció, els temporals, el personal en excedència i l’internacional

2
Es llegeix en minuts

L’ajust de plantilla que portarà a terme Banc Sabadell no afectarà els empleats d’entre 50 i 55 anys ni els majors de 63 anys, segons ha traslladat l’entitat als sindicats en la que ha sigut la primera reunió del període formal de negociació. Segons han informat CCOO i UGT després de la reunió, els empleats d’aquests grups d’edat no podran adherir-se a les mesures que s’acordin en el marc de l’ero, fins i tot si voluntàriament desitgen fer-ho.

Excloent els treballadors de 50-55 anys, els majors de 63 anys, els directius, les persones amb contracte temporal, el personal en excedència i el personal internacional, el grup de treballadors del Sabadell que pot optar a l’ero ascendeix 13.346 treballadors.

D’aquests, el banc pretén que 1.936 abandonin l’entitat, i per aconseguir-ho buscarà la voluntarietat de les sortides, tot i que no pot garantir-la en cas que no es cobreixin les places. L’adscripció voluntària serà el criteri preferent d’adhesió, tot i que l’entitat es reserva el dret sobre l’acceptació de sol·licituds, segons han informat els sindicats.

Els representants del banc han entregat als membres de la taula de negociació l’informe tècnic complet que justifica la necessitat d’escometre un ajust de 1.900 llocs de treball i 320 oficines per reduir costos i ser sostenible.

Des de CCOO han tornat a insistir que les mesures siguin voluntàries per a la tota la plantilla, es rebaixi de forma considerable el nombre d’afectats i d’oficines tancades i es prioritzin les prejubilacions i jubilacions anticipades.

Així mateix, el sindicat demana que s’ofereixin baixes incentivades ben remunerades, s’implementi el teletreball per minimitzar qualsevol mesura de mobilitat geogràfica, es recol·loqui personal en empreses del grup i s’internalitzin les tasques externalitzades.

Per la seva banda, UGT ha retret que s’exclogui del procés part del col·lectiu de més edat i ha criticat que el criteri proposat sigui la valoració de l’execució, ja que el considera «subjectiu i mancat de garantia».

Notícies relacionades

El dimecres 22 de setembre se celebrarà la segona formal del període de negociació, que constarà d’un total de nou reunions repartides entre els mesos de setembre i octubre, per arribar a un acord dins dels terminis de temps legalment establerts.

Tot i que l’última reunió està fixada per al 15 d’octubre, des dels sindicats recorden que el període legal pot ser prorrogat en el temps en cas que la representació sindical i el banc no arribin a un acord.