Banca

El Sabadell proposa recol·locar 60 dels 1.936 afectats per l’ero

El període informal de negociacions finalitza amb crítiques dels sindicats

ECONOMIA  CESAR GONZALEZ BUENO    BANC BANCO SABADELL

ECONOMIA CESAR GONZALEZ BUENO BANC BANCO SABADELL

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Banc Sabadell proposa recol·locar 60 dels 1.936 empleats afectats per l’expedient de regulació d’ocupació (ero) anunciat per l’entitat, segons fonts coneixedores dels contactes entre el banc i els sindicats. Aquest dimarts ha tingut lloc una nova reunió entre les dues parts, l’última abans de l’inici formal de negociacions, que s’allargarà per un període màxim de 30 dies. En un comunicat conjunt, les centrals han denunciat que la direcció «no mostra cap voluntat de voler arribar a un acord» sobre l’ero, ja que «ha rebutjat la immensa majoria de les propostes presentades».

Els sindicats afirmen que el Sabadell «segueix disposat a voler acomiadar forçosament 1.936 persones, a aplicar una mobilitat geogràfica que pot afectar tota la plantilla i una modificació substancial de les condicions laborals de la resta de plantilla que quedi al banc, com si la culpa fos dels i les treballadores».

Les centrals reclamen «voluntarietat en el procés i alternatives» a l’acomiadament, com per exemple prejubilacions, sortides «ben incentivades» i voluntàries o internalitzar la plantilla ara externalitzada.

Notícies relacionades

De les 320 oficines que Banc Sabadell es proposa suprimir aquest any, 105 tancaments ja s’han materialitzat –es van tancar 104 oficines al juliol i una altra al febrer–, mentre que les 215 restants es clausuraran a l’octubre. El banc tenia al tancament del 2020 un total de 1.614 oficines a Espanya, per la qual cosa, si es compleixen les previsions del banc, aquest acabarà el 2021 amb una retallada pròxima al 20% de les seves sucursals al país.

De les 1.936 persones que es veurien afectades pel ero, el gruix, 1.639 treballadors, correspon a la xarxa d’oficines i a empleats de ‘servicing’, unes altres 35 persones a les direccions territorials i 262 més a serveis corporatius