Intel·ligència artificial

Zonavalue i Substrate uneixen forces davant la seva pròxima sortida a borsa

  • Zonavalue i Substrate es fusionen i neix Substrate AI, que sortirà a cotitzar a l’Euronext Growth a finals del 2021

  • L’objectiu d’aquest moviment corporatiu serà donar servei a més de 3.000 empreses amb les seves solucions d’Intel·ligència Artificial el 2024

Zonavalue i Substrate uneixen forces davant la seva pròxima sortida a borsa
2
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

Zonavalue, ‘marketplace’ espanyol especialista en assessorament, formació i productes financers seleccionats, s’ha fusionat amb l’empresa americana especialitzada en el desenvolupament i aplicació de la intel·ligència artificial Substrate per reafirmar la seva aposta per aquesta tecnologia. D’aquesta unió ha nascut la nova Substrate AI, que sortirà a cotitzar a l’Euronext Growth a finals del 2021. 

L’objectiu de la nova entitat, en la qual Zonavalue mantindrà el 60% del capital, serà donar servei a més de 3.000 empreses amb les seves solucions d’intel·ligència artificial el 2024, cosa que els permetrà aconseguir una facturació de més de 24 milions aquell any.

Amb aquesta proposta, «espanyolitzem un projecte d’alta tecnologia i des d’Espanya desenvoluparem totes les coses per convertir Substrate AI en una de les líders de l’IA a Europa», explica Lorenzo Serratosa, que mantindrà el seu càrrec de president. 

Amb la fusió, Zonavalue busca, d’una banda, continuar apostant pel món ‘fintech’ a través de dos productes: una plataforma en la qual els professionals del sector puguin oferir serveis d’intel·ligència artificial als seus clients i un servei amb el qual oferir solucions basades en aquesta tecnologia per millorar els negocis de les empreses del sector financer en aspectes com la captació de clients i l’anàlisi de risc.

En aquest aspecte, un dels seus serveis diferencials serà la venda d’IA en borsa per a particulars d’Espanya i Europa. Això és a gràcies al fet que «hem aconseguit treballar amb un 98% menys de dades per portar a terme prediccions i prendre decisions», explica el president de la companyia, així com la capacitat d’adaptar-se a entorns no estacionaris com és el mercat borsari. 

«És molt difícil que una tecnologia s’adapti a aquests entorns, la nostra sí que ho fa perquè hem desenvolupat models d’emocions per adaptar-se. Al mercat de valors tot es mou per l’avarícia i la por, i són necessàries perquè qualsevol tecnologia pugui prendre decisions, d’alguna manera ha de poder sentir això i és una cosa que hem aconseguit», afegeix Serratosa.

D’altra banda, «tenim altres mons que no són ‘fintech’ per poder aplicar-lo», apunta Serratosa. En aquest sentit, l’entitat buscarà aliances amb empreses d’altres àrees amb un enorme potencial de creixement com són els recursos humans, la gestió i manteniment de plantes solars gràcies al seu ‘partner’ Canadian Solar, la logística i el sector agrícola, entre d’altres.

Tot això és possible gràcies al fet que donen resposta a alguns dels «greus problemes de la intel·ligència artificial», apunta Serratosa, com són els alts costos de la infraestructura i el desenvolupament, la falta d’experts en la matèria, l’alta probabilitat de fracàs en la seva implementació i escalabilitat, així com la necessitat de personalització del SaaS.

Notícies relacionades

«Lluny de treure’ns la feina, la intel·ligència artificial ens pot ajudar a contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible i aconseguir així la societat i l’economia a la qual volem arribar», conclou Serratosa.

La companyia espanyola va irrompre en el capital de l’americana en el primer trimestre del 2020. Després de la recent fusió, José Iván García continuarà al capdavant del projecte com a CEO de la companyia; Lorenzo Serratosa mantindrà també el seu càrrec com a president, mentre que el nord-americà Bren Worth serà el CTO o director tecnològic. El Consell d’Administració el completaran Salvador Martí, actual president de Facephi; Perfecto Palacios, president del CEV Alacant i l’advocat Manuel Vera. Per la seva banda, José María Fuster, CEO d’Ecosistemes d’Innovació Digitals, i Javier Mira, CEO de Facephi, formaran part del Consell Assessor.