Sector immobiliari
El preu de la vivenda va intensificar la seva pujada en el segon trimestre de l’any fins al 3,3% interanual
La vivenda nova va ser la que més va augmentar de valor en el segon trimestre de l’any, un 6%

El preu de la vivenda va intensificar la seva pujada en el segon trimestre de l’any fins al 3,3% interanual, l’avenç més gran que registra aquest indicador des de finals del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia de coronavirus, segons les dades difoses aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Amb aquest augment, que accentua l’increment del 0,9% que va experimentar el preu en l’arrencada de l’any, la vivenda es va encarir un 3% en la primera meitat del 2021. La vivenda nova va ser la que més va augmentar de valor en el segon trimestre de l’any, un 6%, mentre que en la de segona mà va créixer un 2,9%.
Si es compara amb el trimestre anterior, el primer del 2021, el preu de la vivenda es va encarir, a més, un 2,4%, gairebé dos punts i mig més, la variació més elevada en sis anys. De fet, es pot recordar que entre el gener i el març l’augment del preu de la vivenda va tornar a alentir-se amb una pujada del 0,9%, la més discreta des de mitjans del 2014.
En un context que continua marcat per la pandèmia de coronavirus i els seus efectes sobre l’economia espanyola, la vivenda encadena 29 trimestres encarint-se. En el segon trimestre de l’any, la vivenda nova va continuar sent la que més va augmentar de preu, un 6% interanual.
Notícies relacionadesAquest percentatge es va moderar el 0,7% des de començaments d’any, influït per la crisi del coronavirus, i a l’1,3% en comparació amb el primer trimestre. Per la seva banda, la vivenda utilitzada va pujar un 2,9% entre l’abril i el juny, l’increment més elevat des de finals del 2019. En el semestre, l’augment va ser del 3,4% i del 2,7% en taxa intertrimestral, sent aquest percentatge l’augment més gran en sis anys (des del segon trimestre del 2015)
En el segon trimestre de l’any el preu de la vivenda es va incrementar en totes les comunitats autònomes, amb la ciutat autònoma de Melilla (6,7%) al capdavant. Extremadura, va ser, no obstant, la que va experimentar el menor avenç, de l’1,7%. Entre les pujades més destacades dels preus cal destacar les Canàries (6,4%); les Balears (5,7%); Cantàbria (5,3%); Múrcia (4,4%) i el País Valencià (4,3%). En el cas de Catalunya i Madrid, les comunitats amb més tensió en els preus, l’alça va ser del 3,2% i de l’1,9%, respectivament. Respecte al primer trimestre, l’increment de preus més elevat es va donar a les Balears (4%) i el menor, a Ceuta (0,6%). Des que va començar el 2021, els preus es van encarir més a les Canàries (5%) i menys a Ceuta (0,5%).
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Servei al límit "¿Per què no surt el meu tren?" Així controla Rodalies les incidències des del seu Centre de Gestió
- Una genial Vicky López gaudeix a la ‘platja de Berna’
- El 50% de les assegurances a Espanya es contracten a través de mediadors
- Espanya ultima l’esborrany de l’estratègia espacial per créixer a la UE
- Un accident de trànsit acaba amb la vida de Diogo Jota
- El Tour es prepara per al duel entre Pogacar i Vingegaard