Distribució

Eroski formalitza la venda del 50% de Caprabo

La primera junta general d’accionistes designa els quatre consellers de la societat i n’aprova els estatuts socials

Eroski formalitza la venda del 50% de Caprabo
2
Es llegeix en minuts

Eroski ha formalitzat aquest dimarts la venda del 50% de Caprabo. La societat EP Bidco, participada pel grup txec EP Corporate Group i l’inversor eslovac Patrik Tkác, s’incorpora com a soci financer a Supratuc2020, societat que engloba els negocis del grup Eroski a Catalunya i les Balears, una vegada superades totes les autoritzacions regulatòries i contractuals a què estava subjecte a l’acord del març d’aquest any. Després de la firma de l’operació, s’ha celebrat la junta constituent de la societat i s’han aprovat els seus estatuts socials. Així mateix, s’han designat els membres del consell d’administració, que està presidit pel director corporatiu d’Eroski, Javier Amezaga. Componen l’esmentat òrgan, a més, Rosa Carabel, directora general d’Eroski, Marco Arcelli, CEO d’EP Global Commerce, i Roman Ilha, director d’Operacions Corporatives d’EP Global Commerce i VESA Equity Investment.

El tancament definitiu de l’operació, que va ser anunciada el març d’aquest any, impulsarà el reforç de les inversions i de l’activitat a Catalunya amb la marca Caprabo i a les Balears amb la marca Eroski. L’acord arrenca amb un pla de gestió i desenvolupament acordat per les dues parts, que permetrà la consolidació del grup Eroski als mercats, el reforç de la posició comercial i la millora de la seva rendibilitat, segons ha informat Eroski.

El director corporatiu d’Eroski i nou president de Supratuc2020, Javier Amezaga, ha afirmat: «Avui iniciem una nova etapa per a la qual comptem amb la confiança del nostre nou soci». Aquest acord, segons ha dit, els permetrà augmentar la seva capacitat d’inversió en els negocis de Catalunya i les Balears i posar en marxa el pla de gestió i desenvolupament acordat entre els dos socis. «Hem acabat amb èxit un procés destinat a trobar el millor soci per al nostre projecte», ha assenyalat.

L’acord que regula la governança de Supratuc2020 permet al grup Eroski mantenir el control de la societat i continuar consolidant els actius nets del subgrup conformat per Supratuc2020 i les seves participades (Caprabo i Cecosa Supermercados). La transacció no tindrà «cap impacte significatiu en els resultats individuals ni consolidats del Grup Eroski, i es verificarà un enfortiment del patrimoni net del grup i una notable reducció de deute financer», ha destacat el grup de distribució. A data d’avui, la quota d’amortització de deute de venciment desembre del 2021 per import de 315 milions d’euros, ha quedat totalment amortitzada, i ha sigut possible, a més, l’amortització anticipada de part de la quota del juliol del 2024. S’espera que l’import restant d’amortització del contracte de refinançament a tancament d’exercici se situï per sota dels 1.000 milions d’euros.

Notícies relacionades

Caprabo va entrar a formar part del grup Eroski el 2007. Actualment, Caprabo compta amb una xarxa comercial de 213 supermercats propis, 80 franquícies i una gasolinera, que es concentra a tot el territori català i Andorra, i hi treballen més de 5.700 persones, que donen servei a més de 150.000 clients al dia. El grup Eroski compta a les Balears amb una xarxa comercial de 107 supermercats propis i 72 de franquiciats, un equip de gairebé 2.500 persones i una comunitat de 377.432 socis client.

EP Corporate Group (EPCG) s’ha constituït com el nou hòlding que engloba totes les participacions estratègiques de Daniel Kretínsk i el seu equip directiu, incloent-hi EPH (energia i infraestructura), EP Global Commerce (majorista i ‘cash & carry’), Czech Media Invest (mitjans de comunicació), EC Investments (‘e-commerce’), EPRE (immobiliari). EP Corporate Group té la seva seu a Praga (República Txeca).