Fabricació additiva

BCN3D compra AstroPrint als EUA per impulsar solucions de ‘software’ al núvol

La firma nord-americana té més de 200.000 usuaris dels seus programes a 130 països

El cofundador d’AstroPrint Daniel Arroyo passa a ser responsable de ‘software’ de BCN3D

BCN3D compra AstroPrint als EUA per impulsar solucions de ‘software’ al núvol

Activos

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La firma catalana BCN3D, fabricant d’impressores per a la producció additiva, ha anunciat aquest dimarts la compra de la nord-americana AstroPrint, empresa especialitzada en la creació de ‘software’ estàndard per al control d’impressores 3D. La firma fundada el 2013 a San Diego, Califòrnia, està especialitzada en solucions al núvol –‘cloud’– que permeten gestionar les impressores en remot. Aquesta operació internacional és la primera que afronta la multinacional catalana, que no ha ofert el cost de l’operació. Aquest acord de compra implica la suma de professionals experimentats a l’empresa catalana per al desenvolupament d’aplicacions de control d’impressores 3D. BCN3D va facturar 4,1 milions el 2019, últim any de què s’han facilitat dades. BCN3D té actualment una plantilla de 90 persones i exporta el 80% dels productes, fonamentalment equips d’impressió 3D de doble capçal per a empreses.

AstroPrint és una de les plataformes de ‘software’ al núvol més consolidades, amb més de 200.000 usuaris registrats en 130 països, el 60% dels quals estan basats als Estats Units i amb una mitjana de 2.000 impressores connectades simultàniament. BCN3D mantindrà la plataforma actual d’AstroPrint i continuarà desenvolupant noves funcionalitats per a la seva base d’usuaris.

Notícies relacionades

BCN3D utilitzarà tot l’equip d’enginyeria d’AstroPrint per a futurs desenvolupaments per crear nous productes mai vistos en la indústria de la impressió 3D. La fusió d’aquests dos equips de ‘software’ estarà encapçalada pel cofundador i CTO Daniel Arroyo, que ara també assumirà el paper com a ‘chief software officer’ de BCN3D. «Estem segurs que aquesta adquisició d’una empresa amb tanta experiència en aquest camp servirà per impulsar el nostre perfil d’impressió de BCN3D fins al màxim potencial», va assegurar Xavier Martínez Faneca, conseller delegat de BCN3D.

BCN3D és un dels principals desenvolupadors i fabricants de solucions d’impressió 3D del món, amb una base instal·lada en una seixantena de països. Entre els seus principals clients hi ha Nissan, BMW, la NASA, Camper, Louis Vuitton i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). AstroPrint ha dissenyat un sistema operatiu estandarditzat i un ecosistema de desenvolupadors per a impressores 3D. L’empresa va ser accelerada originalment per Techstars i compta amb Stanley Ventures, Mundi Ventures i 500 empreses emergents entre els inversors.