Indicadors

Les vendes de les grans superfícies van baixar el 0,5% interanual fins al juliol a Catalunya

La venda de productes no alimentaris va baixar, mentre que la dels alimentaris va augmentar

Aspecte de la zona d’embotits del nou supermercat d’El Corte Inglés de plaça de Catalunya.

Aspecte de la zona d’embotits del nou supermercat d’El Corte Inglés de plaça de Catalunya. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Les vendes de les grans superfícies comercials es van reduir el 0,5% interanual al juliol a Catalunya, segons dades publicades aquest divendres per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els productes no alimentaris van liderar la baixada, amb un retrocés del 2,5%, mentre que els productes d’alimentació van augmentar l’1,7% respecte al juliol del 2020, segons un comunicat del Govern aquest divendres.

Notícies relacionades

Comparats amb els resultats d’abans de la pandèmia, l’índex del juliol va ser de 99,2, davant els 113,1 punts del juliol del 2019: els productes no alimentaris van arribar a 88,8 punts davant els 118,5 de dos anys abans; mentre que l’alimentació ha passat de 105,6 punts el juliol del 2019 a 113,6 aquest any. En l’acumulat dels primers set mesos de l’any, la variació interanual de l’índex ha caigut l’1%, amb una reducció del 2,8% als productes alimentaris i un increment de l’1,2% en la resta de productes. A preus constants, l’índex mostra una disminució interanual del 4% el 2021, amb un increment del 0,2% en aliments i una caiguda del 7,5% de la resta de productes.

La variació mensual de l’índex de vendes a grans superfícies és del 8,9% en relació amb el mes de juny. Per productes, l’alimentació augmenta el 7,9%, mentre que la resta de productes augmenten el 9,9%.