Expansió

Wallbox obrirà una fàbrica a Texas per proveir el mercat nord-americà

  • La planta comptarà amb més de 12.000 metres quadrats i donarà ocupació directa a 250 treballadors.

  • La companyia es planteja arribar a una producció de 290.000 carregadors anuals el 2027.

Wallbox obrirà una fàbrica a Texas per proveir el mercat nord-americà
2
Es llegeix en minuts

La companyia catalana Wallbox, especialitzada en solucions de càrrega per a vehicles elèctrics, ha anunciat avui que obrirà un nou centre de producció a Arlington (Texas), en el que serà la seva primera planta de fabricació als Estats Units. La planta tindrà més de 12.000 metres quadrats i està pensada per recolzar els plans d’expansió de Wallbox als Estats Units durant la pròxima dècada.

S’espera que la fabricació comenci el juny del 2022, amb línies de producció per als carregadors domèstics Pulsar Plus de Wallbox, i es preveu que les línies per a Quasar, el seu carregador bidireccional, i Supernova, el seu carregador ràpid per a ús públic, el segueixin en la primera meitat del 2023. Wallbox espera fabricar un total de 290.000 unitats anuals el 2027 i arribar a una capacitat total de 500.000 unitats el 2030.

La planta d’Arlington serà el quart centre de fabricació de Wallbox, que s’afegeix a dues instal·lacions a Europa i una a la Xina. Wallbox, amb presència a més de 80 països, opera amb una cadena de subministrament integrada verticalment i realitza el 100% de la fabricació dels seus productes a les seves instal·lacions, des del disseny fins a la producció.

Presencia als EUA

Notícies relacionades

La planta dels Estats Units exercirà un paper fonamental a l’ampliació de la presència de la companyia a l’Amèrica del Nord, un mercat que està donant un gran impuls a l’electrificació d’automòbils, ja que l’administració Biden té com a objectiu que el 50% de totes les vendes de cotxes nous siguin de cotxes elèctrics per al 2030. Es preveu que la nova planta crearà uns 250 llocs de treball directes a la regió d’aquí al 2030.

El CEO i cofundador de la companyia, Enric Asunción, assenyala que «els mercats nord-americans de l’automoció i l’energia es troben en un punt d’inflexió. L’electrificació de l’automoció s’accelerarà significativament a causa de les iniciatives destinades a complir els ambiciosos objectius d’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, cosa que augmentarà considerablement la demanda de les nostres solucions de càrrega de vehicles elèctrics i de gestió de l’energia. Aquesta nova fàbrica serà un pas decisiu en la nostra expansió al mercat nord-americà, ja que ens permetrà no només satisfer la demanda creixent, sinó també accelerar el llançament de nous productes i entrar als mercats comercial i públic de càrrega de vehicles elèctrics nord-americans a mesura que comenci la nostra producció al país»