Petició al Govern

El Reial Madrid aspira a fons europeus per vuit milions d’euros

El club presidit per Florentino Pérez pretén impulsar una plataforma d’emissions a internet, per a mòbil i ‘smart’ TV

El Reial Madrid aspira a fons europeus per vuit milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Reial Madrid aspira a captar vuit milions d’euros del pla Espanya Hub Audiovisual d’Europa, finançat en part amb els fons europeus, per «reinventar» Real Madrid Televisión i convertir-la en una plataforma OTT. Les plataformes OTT permeten la transmissió d’àudio, vídeo i altres continguts a través d’internet sense la implicació dels operadors tradicionals en el control o la distribució de les emissions. Segons els documents a què ha tingut accés Europa Press a través d’una petició d’informació al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el Reial Madrid va acudir el maig passat a les manifestacions d’interès del component 25 del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència. Real Madrid Televisión és un canal de televisió en obert d’àmbit internacional, propietat del Reial Madrid Club de Futbol, que emet des de 1999. És el mitjà televisiu oficial del club i compta amb dues versions, en espanyol i anglès. A Espanya emet en obert des de l’1 de maig, a través d’un canal nacional TDT, a la plataforma Movistar+ i a Orange TV. La cadena s’ha convertit, segons fonts del sector, en un pou sense fons de pèrdues i és una de les cadenes amb pitjors audiències de la televisió digital, entorn del 0,3% de ‘share’.

Notícies relacionades

El projecte del president Florentino Pérez ha sigut batejat com ‘Real Madrid Digital Factory’ i aposta perquè la nova Real Madrid Televisión compti amb «contingut sota demanda i ‘streaming en viu’, tot distribuït a través d’una OTT mòbil, web i aplicacions per a Smart TV amb distribució en núvol i gestió avalada en intel·ligència artificial». Per a això, el club vol consolidar tota la producció de continguts «en un estudi de continguts dedicat en exclusiva», i amplia així les capacitats de generació de continguts per als aficionats.

El projecte de Hub Audiovisual busca atraure inversions i reforçar la producció audiovisual a Espanya. Per a això, contempla mesures per facilitar tràmits i atraure talent així com inversions per un valor de 1.603 milions d’euros, dels quals 200 milions d’euros procedeixen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Per la seva banda, el Reial Madrid ha renunciat a participar a LaLiga Impuls, el programa pel qual el fons CVC injectarà uns 2.700 milions d’euros en la competició.