Els EUA investiguen la conducció assistida de Tesla després de diversos accidents

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de seguretat dels Estats Units van obrir una investigació preliminar sobre l’Autopilot de Tesla després d’identificar 11 xocs que involucren aquest sistema de conducció assistida, van informar funcionaris dilluns. Els incidents, que es remunten al 2018, van incloure un xoc mortal i set que van resultar en lesions, segons l’Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres (NHTSA, en anglès).

«Com a part de la missió de seguretat de l’agència i per entendre millor les causes de certs xocs relacionats amb Tesla, la NHTSA està obrint una investigació preliminar sobre els sistemes d’assistència al conductor (Autopilot) i les tècniques implementades per monitorar, assistir i fer complir el compromís del conductor durant el seu ús», va escriure la institució en un comunicat enviat a AFP.

La investigació se centrarà en els models Y, X, S i 3 de la marca nord-americana propietat d’Elon Musk, comercialitzats entre el 2014 i el 2021. Els 11 accidents a què es refereix l’agència de seguretat viària nord-americana van tenir lloc a Califòrnia, Florida, Michigan i Texas.

Sistema de control

Notícies relacionades

«La NHTSA va confirmar que en cadascun d’aquests casos, el vehicle Tesla tenia activat el pilot automàtic o bé el sistema de control de velocitat (control de creuer) just abans dels xocs», indica l’agència.

L’assistent de conducció «Autopilot» de Tesla ha sigut objecte d’una gran controvèrsia després d’una sèrie d’accidents en què s’han vist involucrats els vehicles de la companyia. El nom d’aquesta tecnologia proposada per Tesla és objecte de debat. Cap fabricant d’automòbils està actualment en condicions tècniques d’oferir als automobilistes un vehicle totalment autònom.

Temes:

Tesla