Informe de Tecnocasa

Augmenta la rendibilitat dels garatges

La inversió en places de garatge aporta una rendibilitat del 8,3% davant el 7,4% del 2016

Augmenta la rendibilitat dels garatges
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La rendibilitat dels garatges a Catalunya es va situar en un 8,3% el juny del 2021, gairebé un punt més que fa cinc anys. Segons les dades de la immobiliària Tecnocasa, la rendibilitat dels garatges passa del 7,4% registrat el 2016 al 8,3% registrat el 2021. La capital catalana de Lleida té la rendibilitat més elevada per invertir en garatges de la regió amb el 6,8%, tot i que la rendibilitat més gran s’obté al districte barceloní d’Horta-Guinardó (6,9%). L’increment de la rendibilitat dels garatges a mitjà termini és una bona notícia al sector immobiliari, ja que en els últims anys ha sigut un dels actius del sector menys beneficiats per les pujades conjunturals o bombolles. L’electrificació del parc d’automòbils i les últimes retallades de vendes en el sector de l’automòbil fa témer una certa atonia en el sector, especialment als aparcaments públics. En qualsevol cas, les oportunitats d’inversió que detecta Tecnocasa estan molt per sobre de les rendibilitats actuals dels comptes bancaris i els principals instruments d’inversió de risc limitat.

Segons l’estudi de Tecnocasa ‘La rendibilitat dels garatges a Espanya el 2021’, basat en l’anàlisi dels preus dels garatges en venda i lloguer del juny del 2021 pel portal immobiliari, «hi ha un lleuger descens respecte al 2020 tot i que continua sent una rendibilitat molt elevada, en concret, la cinquena més alta dels últims sis anys. Aquest lleu descens s’explica pel menor creixement del preu dels lloguers dels garatges al qual estem assistint des de ja fa un temps», va explicar María Matos, directora d’Estudis i Portaveu de Fotocasa.

Quatre de les comunitats tenen una rendibilitat igual o per sobre de la mitjana espanyola (8,7%) i són: La Regió de Múrcia (11,5%), el País Valencià (9,7%), Andalusia (9,3%) i Navarra (8,7%). Per sota de la rendibilitat mitjana es troben les comunitats de les Canàries (8,6%), les Balears (8,6%), Catalunya (8,3%), Madrid (7,8%), Castella-la Manxa (7,7%), Cantàbria (7,5%), l’Aragó (7,1%), Galícia (6,7%), Extremadura (6,6%), Castella i Lleó (6,6%), Astúries (6,3%) i el País Basc (6,1%). Una de les quatre províncies té una rendibilitat superior a la mitjana d’Espanya (8,7%). La rendibilitat dels garatges per províncies el 2021 és: Tarragona amb 9,1%, Lleida amb 8,1%, Barcelona amb 7,7% i Girona amb 7,7%.

Notícies relacionades

Cap de les set ciutats analitzades té una rendibilitat igual o superior a la rendibilitat mitjana dels garatges a Espanya. La rendibilitat dels garatges per municipis el 2021 és: Lleida capital amb 6,8%, l’Hospitalet de Llobregat amb 6,6%, Sabadell amb 6,4%, Tarragona capital amb 6,1%, Girona capital amb 5,9%, Barcelona capital amb 5,9% i Esplugues de Llobregat amb 5,4%.

Quant a Barcelona capital, el districte amb els garatges més rendibles el 2021 és Horta-Guinardó amb un 6,9%. Li segueixen, l’Eixample amb el 6,1%, Sants-Montjuïc amb el 6,0%, les Corts amb el 5,9%, Sant Andreu amb el 5,9%, Sarrià–Sant Gervasi amb el 5,2%, Gràcia amb el 5,1% i Sant Martí amb el 5,1%.