Ciberseguretat

Zurich Assegurances reconeix un atac cibernètic i el robatori de dades de clients

La informació referent a pòlisses de vehicles es va posar a la venda a internet

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Zurich Assegurances ha confirmat aquest dissabte l’atac cibernètic patit aquesta setmana i que va suposar el robatori d’informació de clients. Segons fonts de l’empresa, el 12 i 13 d’agost van tenir lloc «obtencions il·lícites d’informació d’alguns dels nostres clients a Espanya». La informació robada van ser pòlisses privades de vehicles (amb dades que van des del DNI fins a la matrícula o el model dels vehicles. La informació robada es va posar a la venda a internet a un preu de 1.000 dòlars en bitcoins, segons ‘El Confidencial’.

Notícies relacionades

«Els mecanismes de control i gestió de ciberseguretat de Zurich es van activar des del primer moment per determinar la causa i l’origen de l’incident. Les primeres anàlisis i a l’espera dels resultats de l’informe d’investigació, indiquen que es tractaria d’una afectació limitada a una línia de negoci el que suposaria un limitat percentatge de clients», van assegurar fonts de la direcció de Zurich.

La situació ha sigut posada en coneixement de la policia i l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Malgrat l’atac, els equips i serveis de la companyia d’assegurances continuen actius.

Temes:

Ciberatacs