Mercat immobiliari

Sitges és la ciutat amb els apartaments més cars d’Espanya

  • Tres localitats del País Valencià tenen els apartaments de costa més barats

Sitges és la ciutat amb els apartaments més cars d’Espanya

REUTERS / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts

Sitges té en venda els apartaments més cars de tot Espanya, segons revela un informe de la taxadora Tinsa sobre el preu de les segones residències a la costa. La ciutat del Garraf arriba als 3.641 euros per metre quadrat, seguida d’Eivissa capital, amb 3.461 euros, Castelldefels (3.007 euros), Getxo (2.918 euros) i la mallorquina Calvià (2.754 euros), apunta l’anàlisi.

A l’extrem contrari se situen tres localitats valencianes que tenen els apartaments més econòmics. Oliva encapçala la llista de les localitats més barates amb el metre quadrat a 607 euros, seguida de les castellonenques Almassora (695 euros el metre quadrat) i Borriana (725 euros el metre quadrat).

L’informe de Tinsa divideix el litoral peninsular i illes en un total de 63 zones (23 províncies). A partir d’una enquesta als tècnics taxadors que treballen repartits per tota la costa espanyola, l’informe descriu la situació del mercat de vivenda de vacances en aspectes com oferta, demanda, activitat promotora i evolució dels preus. Inclou també referències de valor €/m2 mitjana en més de 150 poblacions del litoral, així com dades oficials de compravenda i visats d’obra nova als municipis costaners.

Segons un comunicat de Tinsa, l’estadística procedent de les taxacions de vivenda nova i utilitzada realitzades per la firma de taxació mostra que dos terços dels 150 municipis de costa amb dades disponibles van reduir el seu preu mitjà entre el primer trimestre de 2020 i el primer de 2021.

Notícies relacionades

En aquest escenari, l’estadística reflecteix caigudes de doble dígit en una trentena de municipis, destacant les de Sant Lluís, a Menorca (-29%); Sóller, a Mallorca (-23,8%); San Bartolomé de Tirajana, a Las Palmas (-19,6%); Moaña, a Pontevedra (-18%) i Piélagos, a Cantàbria (-16,9%).

Dins del 33% de municipis que van incrementar el valor mitjà de la vivenda acabada entre el primer trimestre de 2020 i 2021 destaquen amb marcades pujades Capdepera, a Mallorca (+48%); Candelaria, a Tenerife (+21,3%); Salobreña, a Granada (+15,9%); Teguise, a Lanzarote (+15,5%) i Manacor, a Mallorca (+13,7%).

Temes:

Sitges