Energia

El Govern investiga Iberdrola per buidar embassaments aprofitant el preu de la llum

La vicepresidenta Teresa Ribera ha qualificat d’«escandalosa» la «dràstica» reducció de les aigües als embassaments de Ricobayo i Valdecañas

El Govern investiga Iberdrola per buidar embassaments aprofitant el preu de la llum
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha qualificat d’«escandalosa» la situació que estan patint els embassaments de Ricobayo (Zamora) i Valdecañas (Càceres), tots dos gestionats per Iberdrola, davant la «dràstica» reducció de les seves aigües, i ha assegurat que ja s’està investigant l’elèctrica, a la qual s’ha remès una carta «per dir-li que això no pot ser».

Notícies relacionades

«No és raonable buidar en pràcticament sis setmanes un embassament com ha passat a Zamora», ha denunciat la vicepresidenta tercera en una entrevista al programa ‘Al rojo vivo’, de La Sexta. La ministra ha avançat que s’haurà d’aplicar l’article 55 de la llei d’aigües, on es preveu que per raons extraordinàries es puguin introduir limitacions al buidatge del cabal dels embassaments.

Ribera ha explicat que aquesta situació té a veure amb les clàusules concessionals, que probablement no preveien una intervenció per garantir cabals ecològics i mínims als embassaments, sinó un volum d’aigua concessionat a l’any. «Per això l’empresa justifica que estan complint tots els requisits i això em sembla escandalós», ha remarcat.