Telecomunicacions

El Canadà anuncia 1.200 milions de dòlars d’inversió en una xarxa de nanosatèl·lits

La infraestructura es compondrà per 298 satèl·lits i suposarà la creació de 1.500 llocs de treball

El Canadà anuncia 1.200 milions de dòlars d’inversió en una xarxa de nanosatèl·lits
1
Es llegeix en minuts

El Govern canadenc ha anunciat una inversió de 1.400 milions de dòlars canadencs (1.200 milions de dòlars) a Telesat Lightspeed, amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una xarxa de nanosatèl·lits d’òrbita baixa (LEO). La infraestructura està dissenyada per oferir connectivitat LTE, 5 G i de banda ampla assequible a tot el país. Segons l’acord, el Govern canadenc proporcionarà un préstec de 790 milions de dòlars canadencs a l’empresa, a més de realitzar una inversió de capital de 650 milions de dòlars canadencs. La firma disposa actualment d’uns compromisos d’inversió de l’ordre dels quatre milions de dòlars canadencs.

Notícies relacionades

Telesat es comprometrà a realitzar certes despeses mínimes de capital i operatius al Canadà en relació amb el programa i crear llocs de treball al país. En total, a través de la seva cadena de subministrament canadenca, s’espera que recolzi 1.500 llocs de treball. Telesat va afirmar que la iniciativa és el programa espacial més gran concebut al Canadà i «serà la xarxa satel·litària de banda ampla d’avantguarda més innovadora del món». La seva xarxa està composta per 298 satèl·lits altament avançats amb tecnologies de pròxima generació i està dissenyada per oferir un impuls de connectivitat al país a preus assequibles.

El ministre d’Innovació, Ciència i Indústria, Francois-Phillipe Champagne, va dir que ara és «el moment de reforçar la posició del Canadà com a líder mundial en la nova economia espacial». La inversió del Govern canadenc reflecteix altres moviments importants en l’espai de la connectivitat satel·litària. Entre ells, el Govern del Regne Unit va elaborar un paquet de rescat de mil milions de dòlars per al proveïdor de satèl·lits OneWeb a través d’un consorci. L’empresari Elon Musk també està desenvolupant una xarxa de microsatèl·lits per eliminar la bretxa de connectivitat del món a través de Starlink.

Temes:

Espai Empreses