Projecte discutit

Ribera assegura que l’ampliació del Prat «no tirarà endavant» si no compleix «totes les garanties mediambientals»

A1-119225524.JPG

A1-119225524.JPG / RICARD CUGAT (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat aquest dijous que l’ampliació de l’aeroport del Prat «no tirarà endavant» si no compleix «totes les garanties mediambientals».

En una entrevista a la cadena SER, Ribera ha assenyalat que la responsabilitat del seu departament després de l’acord d’inversió de 1.700 milions d’euros entre el Govern i la Generalitat és vetllar perquè el projecte compleixi les «garanties ambientals».

Notícies relacionades

Així, ha afirmat que considera «significatiu» que «ningú ha dit res que posi en dubte que ha de ser així», de manera que «o compleix totes les garanties mediambientals» i «és compatible amb les obligacions de què ens hem dotat» o «no tirarà endavant». Tot i així, Ribera ha apuntat que l’acord és per ampliar una infraestructura que es troba «al límit de la seva capacitat».

Al ser preguntada per si va ser consultada per part d’Aena o la Generalitat abans de firmar l’acord, Ribera va respondre que l’opinió «del Ministeri de Medi Ambient arriba després, sempre és així», ha dit.