10 ‘apps’ per a gent gran

Les millors ‘apps’ per a persones grans o com la tecnologia s’alia amb la tercera edat

  • Aquestes 10 aplicacions són un exemple de com la tecnologia pot ajudar les persones grans a mantenir la ment activa, augmentar l’autoestima o cuidar la salut

Les millors ‘apps’ per a persones grans o com la tecnologia s’alia amb la tercera edat

Pixabay

3
Es llegeix en minuts
Alicia Navarro
Alicia Navarro

Redactora del suplement 'actius'

ver +

Les noves tecnologies són un element fonamental en la vida de la majoria dels ciutadans, fins i tot dels més grans. Per raons òbvies, la tercera edat semblava la més reticent a fer un ús habitual de les noves tecnologies, però a poc a poc aquesta tendència va variant. Segons l’INE, l’ús de la xarxa va augmentar en tots els grups d’edat el 2020 respecte a l’any passat, i és el creixement més gran en aquesta franja d’edat, amb un 6,1% més, fins a arribar al 70% d’espanyols de més de 65 que ja utilitzen internet.

En aquest sentit, la plataforma d’assistència domiciliària per a persones grans Cuidum assegura que la tecnologia representa grans avantatges per a aquest col·lectiu. Ajudant-los a mantenir la ment activa, augmentar l’autoestima, establir noves relacions, comprar ‘online’, gestionar la seva assistència sanitària i promocionar el seu oci, entre moltes d’altres. Per a l’adaptació del mòbil

Ajudant-los a mantenir la ment activa, augmentar l’autoestima, establir noves relacions, comprar ‘online’, gestionar la seva assistència sanitària i promocionar el seu oci, entre moltes d’altres.Per a l’adaptació del mòbilEl primer pas per poder disfrutar dels dispositius tecnològics és poder accedir-hi, per facilitar aquest procés existeixen ‘apps’ com:

  • Help Launcher. Aquesta ‘app’ està dissenyada especialment per a persones de la tercera edat, ja que millora la visibilitat de les icones, alhora que amplia els botons del teclat i simplifica les altres aplicacions del menú.

  • Goodev. Gràcies a aquesta ‘app’ les persones grans podran augmentar el volum del dispositiu, des del so d’una trucada entrant fins a qualsevol avís de notificacions, alarmes o d’altres.

Per entretenir-se

Per entretenir-seUn dels factors més característics de l’edat de jubilació és l’excés de temps lliure, i aquí també pot tenir-hi un paper fonamental la tecnologia. Des de jocs de memòria fins a ‘podcasts’ ajuden a fomentar l’agilitat mental de les persones grans. Des de Helpycare recomanen:

  • Fit brain trainer. Aplicació molt útil, amb més de 350 exercicis per posar a prova capacitats com la memòria, l’agilitat mental, la percepció visual i la concentració.

  • Lumosity. Aquesta és una aplicació pensada per a l’entrenament cognitiu. Mitjançant una gran quantitat de jocs i minijocs, es pot desenvolupar la memòria de forma gradual passant per diferents nivells de dificultat.

  • iVoox o Podium Podcast: dues ‘apps’ destinades a escoltar programes i sèries en àudio per ser consumides a qualsevol hora i lloc.

Per a la cura personal i la salut

Notícies relacionades

Per a la cura personal i la salutA la gran majoria de persones grans els preocupa la seva salut, però no sempre és fàcil gestionar-la. Cites amb el metge, l’horari dels medicaments..., en aquest punt la tecnologia també es presenta com un gran aliat i a Helpycare destaquen les següents ‘apps’:

  • Medisafe: Per no oblidar cap medicament, aquesta ‘app’ envia una notificació en forma d’una trucada, un correu electrònic o un missatge. També confirma als familiars o cuidadors que el pacient s’ha pres la medicació, o si se n’ha pres per error una diferent del que tocava.

  • Podómetro: Aquesta aplicació permet calcular el nombre de passos, la distància recorreguda i el consum de calories perquè les persones grans es mantinguin en forma.

  • FallSafety Pro: Si un avi té una caiguda, aquesta ‘app’ enviarà de forma immediata un missatge de text de sol·licitud d’ajuda als contactes d’emergència. Gràcies a les dades GPS, inclou en un segon missatge la ubicació exacta on s’ha produït l’accident.

  • Red Panic Button: És una aplicació molt senzilla d’utilitzar, ja que la integra un simple botó que en una situació d’emergència posa en contacte directe amb la persona que l’hagi configurat.

Per conèixer altres persones

Per conèixer altres persones

  • Senior Dating. Aquesta aplicació està pensada per conèixer persones grans en qualsevol banda.