Macroeconomia

La Cambra millora les seves previsions de creixement malgrat la cinquena onada

  • L’organització presidida per Mònica Roca estima un creixement del PIB català del 6,3% per a aquest 2021 i del 6,7% per al 2022

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerc de Barcelona 

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerc de Barcelona  / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Cambra de Comerç de Barcelona ha revisat aquest dimecres les seves previsions de creixement del PIB català per a aquest any i ho ha fet lleugerament a l’alça, malgrat l’impacte que està tenint la cinquena onada. En la línia d’altres cases d’estudi, que projecten que aquesta nova escalada de positius està sent compatible amb l’activitat econòmica, l’organització presidida per Mònica Roca ha elevat tres dècimes les seves estimacions d’evolució del PIB per a aquest 2021, que tancarà l’any amb un increment mitjà del 6,3%. Per al 2022, el creixement de l’activitat econòmica s’espera que guanyi una mica de velocitat, impulsada per la culminació de la campanya de vacunació i l’incipient desplegament dels fons europeus, i creixi al 6,7%.

La millora de les previsions macroeconòmiques tindrà també un efecte en el mercat laboral i la Cambra considera que, en termes d’atur, el 2021 tancarà l’exercici millor del publicat en l’últim baròmetre de conjuntura. La taxa d’atur tancarà a l’alça, en el 13,3%; tot i que dues dècimes menys del previst. Per al 2022 la recuperació de l’ocupació prosseguirà i la proporció d’aturats a Catalunya baixarà fins al 12,5%; per sota dels nivells pre-Covid.