Prevenció entre els joves

Com 60 segons de Tiktok poden evitar un accident a la feina

  •  UGT intensifica la seva presència a les xarxes socials per fer pedagogia dels drets laborals entre els més joves

Com 60 segons de Tiktok poden evitar un accident a la feina

Cedida

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre vídeos de gatets i altres fauna entendridora, d’una dona valenciana que comenta els pecats mortals que cometen alguns ‘guiris’ quan intenten paella o de l’enèsim ‘‘influencer’’ durant els seus vint segons de viralitat; al teu telèfon mòbil es pot colar un vídeo que pot evitar un accident de treball. La federació d’indústria d’UGT de Catalunya ha fet el salt a Tiktok i cada setmana publica un vídeo amb consells o informació de servei per intentar fer pedagogia dels drets laborals entre els més joves. 

De la mateixa manera que al seu dia els sindicats van muntar gasetes per informar els seus de les últimes novetats laborals, la versió postmil·lenista és fer-se un compte a Tiktok i intentar arribar a un públic que quan sent parlar del que és un conveni, de la ultraactivitat o del glossari d’una liquidació se li posa cara de circumstància. «Intentem aclarir dubtes que li pot sorgir a qualsevol en una explicació senzilla de 60 segons», explica la vicesecretària general de la UGT-Fica de Catalunya. 

@ugtficat##ugtfica ##sindicato ##laboral ##derechos ##seguridad ##calor ##golpecalor ##golpedecalor ##ficalizate ##ugt ##prevecionderiesgos ##prevecion ##laboral♬ Lo – Official Sound Studio

Notícies relacionades

Cada setmana publiquen un vídeo, adaptant el contingut depenent dels temes de moda o l’època de l’any. Per exemple, l’últim que han publicat és sobre què passa quan una persona està de vacances i es posa malalta. Una cosa que en plena pandèmia li pot resoldre la papereta a més d’un. En 40 segons el Juanma, delegat de la Seat que s’ha posat davant de la càmera (òbviament en pla horitzontal), ho explica. Amb els seus mems, els seus canvis de pla cada dos segons, molt ‘brillibrilli’ i la seva música discotequera. Per si algú s’ho preguntava: La baixa interromp el termini de vacances, el treballador l’agafa i després acaba de disfrutar els dies de descans que té garantits per llei. 

A principis d’estiu en van dedicar un a la prevenció de riscos laborals en general, per intentar visibilitzar en pocs segons el drama que suposa que 279 persones hagin mort en accidents de treball des de començament d’any. El penúltim va sobre els cops de calor i barreja consells bàsics amb la pugna que actualment negocia el sindicat amb la patronal del sector de la construcció per generalitzar la jornada intensiva a l’estiu. «Des del primer moment teníem molt clar que havíem de renovar-nos i ser molt presents a les xarxes socials. En altres països hi ha sindicats que ho fan i els està funcionant. Ens hem d’adaptar per arribar a tot el món», explica Espigares.