Empresa de l’any 2021

Reig Jofre: la vacuna de Janssen amb accent català

La farmacèutica familiar catalana rebrà el premi Empresa de l’Any 2021

Reig Jofre: la vacuna de Janssen amb accent català

ACN / JOSEP MOLINA

2
Es llegeix en minuts

Amb més de 90 anys d’història i 1.100 treballadors en plantilla, la farmacèutica Reig Jofre centra la seva activitat en la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització de productes farmacèutics i complements alimentaris, a través de les seves tres unitats de negoci. La primera és tecnologies farmacèutiques (el 48% del negoci), en què es fabriquen productes injectables (líquids o liofilitzats) i antibiòtics betalactàmics (derivats de la penicil·lina i de la cefalosporina), d’ús hospitalari. La segona àrea –especialitats farmacèutiques– suposa el 29% del negoci i engloba productes de prescripció mèdica en les àrees terapèutiques de dermatològica i osteoarticular. Finalment, hi ha Consumer Healthcare (23% del negoci), divisió centrada en diferents àrees de prevenció i benestar.

Però si per alguna cosa ha sortit a la palestra el nom de Reig Jofre en els últims mesos és per haver sigut escollida pel gegant Johnson & Johnson per a la producció de la vacuna de Janssen a la nova planta de productes injectables de Sant Joan Despí. «Estem orgullosos de veure que l’esforç de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna Covid-19 en un gran nombre de països. Haver sigut escollits com un dels seus socis ens donarà l’oportunitat de demostrar el valor estratègic que suposa disposar d’una indústria sòlidament, competitivament i tecnològicament avançada en la superació d’una situació crítica com l’actual», declara Ignasi Biosca, conseller delegat de l’empresa.

Pla visionari

Notícies relacionades

«Si bé és cert que l’acord amb Johnson & Johnson ha donat a Reig Jofre una visibilitat i notorietat a nivell mundial que difícilment hagués aconseguit d’una altra manera», ja feia bastants anys que la companyia llaurava el terreny. «El 2017, va aprovar una inversió de 30 milions d’euros destinada a la construcció d’aquesta nova planta de medicaments injectables per satisfer la creixent demanda dels seus productes, desenvolupar nous mercats a nivell internacional i incrementar els serveis de fabricació a tercers», recorda Àlex Garcia Reig, vicepresident.

L’any següent es va aprovar la inversió i es va començar a construir la nova planta, dotada amb tecnologia d’aïllants i altament automatitzada, dissenyada per a la producció asèptica de medicaments injectables al seu màxim nivell de qualitat i seguretat, amb la qual ha triplicat la seva capacitat i ha augmentat l’eficiència energètica i de producció. Llavors va arribar la pandèmia i la imperiosa necessitat d’augmentar la fabricació de vacunes mitjançant tecnologies que Reig Jofre tenia apamades. Aquest dijous rebrà el premi d’Empresa de l’Any 2021 d’EL PERIÓDICO.