Ajudes Covid

104.174 treballadors en erto sol·liciten l’ajuda de fins a 700 euros de la Generalitat

  • La conselleria d’Empresa i Treball haurà d’ampliar el pressupost després de rebre més peticions de les previstes i destinarà 67 milions d’euros

sepe-1

sepe-1 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 104.174 persones han sol·licitat l’ajuda d’entre 600 i 700 euros disposada per la Generalitat per a treballadors en erto. La conselleria d’Empresa i Treball haurà d’ampliar el pressupost inicialment previst per costejar aquesta partida a causa de la recepció de peticions més gran rebuda i per a això destinarà 67 milions d’euros, tal com ha fet públic aquest dijous en un comunicat. Aquest mateix dijous, a les tres de la tarda, s’ha tancat el termini formal per inscriure’s en el registre públic habilitat per la Generalitat per poder sol·licitar les ajudes. Tota aquella persona que no s’hagi inscrit no podrà cobrar-la. El compromís públicament manifestat pel conseller Roger Torrent és que els beneficiaris cobrin abans de finalitzar aquest mes de juliol.

Una vegada tancat el registre, els tècnics del Departament de Treball procediran a revisar que aquestes 104.174 sol·licituds rebudes compleixen degudament els requisits establerts per cobrar l’ajuda. I una vegada cribrades aquelles peticions que continguin algun tipus d’incompatibilitat o els sol·licitants de les quals tinguin deutes amb l’Administració, la Generalitat procedirà al pagament d'aquestes.